Vinranka

Vilken dröm att kunna gå ut i trädgården och plocka sina egenodlade vindruvor. Många tror att vädret här i Sverige inte är optimalt för vinrankor men det finns sorter som trivs även här. Vinrankor är en vacker och användbar växt som kan ge både vindruvor och skugga till trädgården.

Vindruvor - rätt plats och sort

Först och främst är det viktigt att välja rätt plats för din vinranka. Vinrankor trivs bäst på soliga och varma platser, men kan också växa i lätt skugga. Har du ett växthus finns det många fördelar med att plantera vinrankan där. Tänk på att en vinranka kan bli mycket stor, så se till att den har tillräckligt med utrymme. När du väljer sort är det också viktigt att ta hänsyn till dina klimatförhållanden och vilken användning du har för din vinranka. Vissa sorter är bättre för att göra vin, medan andra ger stora och söta druvor som passar bra för att äta direkt från rankan.

Plantera och sköta om vinrankan

När du ska plantera din vinranka är det viktigt att du gör det på rätt sätt. Våren är den bästa tiden att plantera vinrankan i en jord som är väldränerad. Du kan också behöva tillsätta gödsel för att ge vinrankan näring. Under de första åren är det viktigt att du beskär vinrankan regelbundet. Vinrankor behöver också regelbunden vattning och gödsling för att hålla sig friska och starka.

Köp vinranka hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av vinrankor som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka vindruvor som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

1 träff

Sortera på