Kryddväxter

Att odla kryddväxter är både enkelt och belönande. Med rätt skötsel kan du få en mängd olika kryddor som tillför härlig smak och doft till dina maträtter.

Välja rätt plats och jord

Först och främst är det viktigt att välja rätt plats för dina kryddväxter. De flesta kryddväxter trivs bäst på platser med mycket solljus och väldränerad jord. Använd gärna ört och grönsaksjord för att plantorna ska få bästa möjliga start. Har du inget trädgårdsland går det lika bra att plantera kryddor i krukor eller lådor på balkongen eller i köksfönstret.

Plantera och sköta om kryddväxterna

När du planterar dina kryddväxter är det viktigt att du ger dem tillräckligt med plats och näring. Det är också viktigt att vattna kryddväxterna regelbundet, men hur mycket beror lite på vilka kryddor du odlar. Medelhavsörter som timjan, oregano och rosmarin behöver inte vattnas lika ofta då de är vana vid torr och mager jord. Kryddväxter som gräslök, persilja och citronmeliss å andra sidan behöver mycket mer vatten och ska inte torka ut.

Köp kryddväxter hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av kryddväxter som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilka kryddväxter som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

6 träffar

Sortera på
Omnia Garden
Finns i flera varianter
Från 425  kr
Omnia Garden
Finns i flera varianter
Från 495  kr
Omnia Garden
Finns i flera varianter
Från 495  kr
Omnia Garden
Finns i flera varianter
Från 485  kr
Omnia Garden
Finns i flera varianter
Från 385  kr