Buddleja

Buddleja, även kallad fjärilsbuske, är en vacker blomma som blommar i olika färger och lockar till sig fjärilar och bin. Om du vill ha en färgsprakande trädgård är buddleja ett utmärkt val. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att odla och sköta buddleja.

Välja rätt plats och jord

Buddleja trivs bäst på platser med mycket sol och väldränerad jord. Tänk på att buddleja är en snabbväxande buske, så den behöver tillräckligt med utrymme för att växa. När det gäller jord är det viktigt att välja en jord som är väldränerad och inte för näringsrik. Buddleja trivs bäst i något torrare jord med lägre pH-värde.

Plantera och sköta om fjärilsbuske

När du planterar buddleja ska du gräva ett stort och djupt hål för att ge plantan tillräckligt med utrymme att växa. Tillsätt lite gödsel och sand i hålet för att ge den extra näring och dränering. Buddleja behöver regelbunden vattning, särskilt under torra perioder. Beskärning är också viktigt för att hålla buddleja frisk och stark. Beskär på våren innan blomningen börjar för att stimulera ny tillväxt och ta bort döda eller sjuka grenar.

Köp buddleja hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av buddleja som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken fjärilsbuske som vi kan erbjuda.

filter-white Filtrera

4 träffar

Sortera på