Ölandstok

Ölandstok är en populär prydnadsbuske med vanligtvis gula eller vita blommor. När det gäller placering i trädgården så är ölandstok en mångsidig växt. Den fungerar lika bra som en tomtgräns eller som en färgglad inslag i en rabatt. Ölandstoken kan även planteras i blomlådor om så önskas.

Skötsel av ölandstok

När du ska plantera ölandstok är det viktigt att ha en väldränerad jord, plantera växten gärna på en plats där ölandstoken får fullt solljus men halvskugga kan också fungera i kombination med bra jord. Ölandstoken är en perenn växt, vilket innebär att den kommer tillbaka år efter år. Den är också känd för sin långa blomningstid och kan blomma från maj till september, vilket ger din trädgård en lång säsong av färgglada blommor.

När ska jag beskära ölandstok?

Ölandstoken kan mer eller mindre beskäras när som under året, men tänk på att under tidig vår växer sig ölandstoken tätare genom mer skott. Därför kan det vara bra att beskära efter blomning då det gynnar för att ge än mer blomning till nästa säsong.

Köp ölandstok hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av ölandstok som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken ölandstok som vi kan erbjuda.

Filtrera

2 träffar

Sortera på
Finns i flera utföranden
4 475  kr
Finns i flera utföranden
5 549  kr