U-jord 50L Pall Hasselfors

ART.NR: 6115889
U-jord är det ultimata valet till sommarblommor av alla slag och är även en utmärkt jord till andra näringskrävande växter.
Läs mer
helpall
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

U-jord 50L Pall Hasselfors

U-jord är det bästa valet till näringskrävande och snabbväxande sommarblommor som surfinia, petunia, femblad, ängatrumpet m.fl. Den ger en fantastisk blomning i urnor, amplar och balkonglådor. Med kraftig gödsling och grov struktur är U-jord även utmärkt till andra näringskrävande växter som odlas i stor jordvolym, exempelvis tomater, gurka, perenner och buskar.

U-jorden är kraftigt gödslad med både snabbverkande mineralgödsel och långtidsverkande naturgödsel. Detta gör att växterna får en bra start och klarar i stora krukor att blomma hela säsongen. Jorden har även extra järn, vilket ger friska, gröna blad.

Under sommaren rekommenderas tilläggsgödsling med flytande näring. Det kan ge ännu bättre resultat, särskilt om det är liten jordvolym.

Egenskaper

- Ger dig rik blomning och tillväxt hela sommaren.
- Kraftig gödsling som gynnar blommornas utveckling.
- Peatnuggets ger en grov struktur och god dränering i stora krukor.

Innehåll

Tack vare tillsatsen peatnuggets, som är strukturfasta bitar av svarttorv, är U-jord extra strukturstabil, vattenhållande och har bra dränering. U-jorden dränerar bort vattnet när det är regnigt och blött, och sparar på vattnet när det är torrt så att växterna inte torkar ut. Med den luckra strukturen kan rötterna väva igenom och utnyttja hela jordvolymen. U-jord fungerar mycket väl i krukor med system för långtidsbevattning.

U-jord innehåller även rotkraft som består av koncentrerade naturliga humussyror. Det är en grupp organiska ämnen som främjar friska, livskraftiga rötter. Rotbildningen stimuleras och växtnäringen tas upp och utnyttjas på bästa sätt. Detta är till nytta för växten, miljön och dig.
Läs mer
Varumärke Hasselfors garden
Leverantörens artikelnummer S2002E

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.