Underlagsduk 117

ART.NR: 17111
Trebolit 117 är avsedd att användas som underlag för takpannor, profilerad plåt samt takshingel.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Underlagsduk 117

Produkten är ångtät, vilket betyder att utrymmet bakom alltid måste vara ventilerat.
Trebolit 117 klarar taklutning ned till 6° och ska alltid fästas in med dold infästning, förutsatt att det ovanliggande takmaterialet är avsett för dessa taklutningar.

Stommen är belagd med en SBS-modifierad bitumen som gör underlagsduken mjuk och följsam vid montering och får en självläkande funktion kring infästningarna.
Trebolit 117 är försedd med klisterkanter av bitumen.
Ovan- och undersidan är belagd med en polypropenväv som skyddar produkten och gör den rivstark.

Godkänd enligt AMA Hus – JSC.61 UD2.
Förvara underlagspappen stående, skyddad från fukt och direkt solljus.

Montering

Som vattenavledande underlag: Trebolit 117 läggs på råspont eller skivmaterial. Underlagsduken ska monteras med så kallad dold infästning med pappspik 20x2,8 eller 25x2,5. Läktning ska ske omgående. Infästning kan också ske med klammer. Använd rostfri bredtrådig klammer minst motsvarande 12,9/12 enligt AMA Hus, JS, Fig JS/1 eller med dubbla rader klammer motsvarande Rapid 140/10.
Skarvar i takfallets lutningsriktning ska alltid skarvklistras med Trebolit Asfaltklister. Längsskarvar klistras med klisterkanterna som finns på produkten.
Se PDF för en fullständig monteringsanvisning.

Kvalitet du kan lita på

Trebolit är branschens äldsta företag i Sverige och utvecklar produkter speciellt anpassade för det nordiska klimatet. Trebolit tillhör de ledande inom produktion och utveckling av bitumenbaserade tätskiktssystem och erbjuder kompletta system för alla taktyper. Man samverkar med etablerade takentreprenörer över hela Sverige, bl.a. genom fortlöpande utbildning i läggningsteknik och produktkännedom.
Kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 respektive 14001.
Läs mer
Varumärke Trebolit
Leverantörens artikelnummer 6011701

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Den vanligaste takkonstruktionen består av råspont, underlagstäckning, ströläkt, bärläkt och en taktäckning av plåt eller takpannor. Det kan vara lite extra nervöst när du ger dig in på takbygget eftersom det måste bli helt tätt. I vår guide visar vi ett enkelt sätt att montera underlagspapp som i stort sett inte har några fallgropar eller krångliga moment som kan gå fel vid monteringen.
  • Vad är viktigare än ett bra tak över huvudet? Lägga tak är ett stort jobb och rätt utfört håller det länge. Vårt bästa tips? Planera projektet noga och ta hjälp av vänner. Då blir allt mycket lättare och roligare - inte minst på taklagsfesten efteråt.