Utomhusrelaxstol Calcutta Baltic Garden

Finns i flera färger
ART.NR: 687164550
Denna bekväma relaxstol är perfekt för att skapa en oas av lugn och ro i din utomhusmiljö.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Utomhusrelaxstol Calcutta Baltic Garden

Denna bekväma relaxstol är perfekt för att skapa en oas av lugn och ro i din utomhusmiljö.

Generell information om Utemöbler i Furu.
På furumöbler är det precis som andra trämöbler inte ovanligt med svarta prickar, de uppkommer av föroreningar i luften som förs ner av regn. Det är viktigt att du tvättar möbeln när dessa uppkommer. Det enda sättet att undvika svarta prickar är att underhålla möbeln, tvätta den med jämna mellanrum och använda möbelskydd. Vi rekommenderar möbelskydd till alla utomhusmöbler i trä. Trä är ett levande material och om du täcker möbeln med ett möbelskydd sparar du mycket underhåll.

Efterdra skruvar och muttrar
Eftersom trä är ett levande material kan skruvarna behövas dras åt med jämna mellanrum, framförallt när möbeln är ny. Efterdra med försiktighet, knastrar det i träet har du dragit för mycket.

Laserad furu
Laserade utemöbler för utomhusbruk sköts på samma sätt som tryckimpregnerade furumöbler. Olja 1-2 gånger per år och tvätta med jämna mellanrum. Torka av överflödig olja.

Målad furu
Målade furumöbler efterbehandlas med vattenbaserad utomhusfärg om inget annat anges från fabrikanten. Möbeln behöver inte behandlas varje år, hur ofta den måste behandlas beror på hur trädgårdsmöbeln är placerad. Oftast är det vid ändträet där färgen spricker först, när detta sker måste möbeln behandlas. Gula kvistgenomslag förekommer i vissa fall redan efter några veckor, i andra fall kommer det efter några månader eller år, de kommer med tiden blekas av solen. Kvistgenomslagen uppstår pga av den kåda kvisten innehåller. Det går att måla över med rekommenderad färg från leverantören men om man har otur kan de slå igenom igen, det bästa är därför att låta naturen ha sin gång och bleka dessa naturligt.

Oljad furu
Oljade furumöbler behöver oljas regelbundet för att behålla stabilitet och undvika sprickbildning. Olja 2-3 gånger per år och tvätta innan så att möbeln är ren och torr. Låt möbeln torka och torka sedan av överflödig olja. Olja in på nytt när träet känns torrt.

Obehandlad furu
Obehandlade furumöbler behöver behandlas på något sätt för att tåla att användas utomhus. Möbeln kan målas, oljas, laseras eller lackas, och skötseln därefter beror på vilken behandling du har valt.

Placering
Hur du väljer att placera din furumöbel kan ha stor betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då möbelskydd. Om det är en regnig sommar kommer möbeln kräva mer underhåll och även om möbeln är placerad i en vattennära miljö kommer den kräva mer.

Vinterförvaring
Innan vintern bör du tvätta möbeln noggrant och om möbeln är tryckimpregnerad eller målad bör denna oljas. Tänk på att de sena sommarmånaderna sliter hårt på möbeln, olja gärna in trädgårdsmöbeln redan i augusti när du ska ställa in din möbel, på så sätt håller möbeln bättre och oljan hinner torka in i trät. Ett tips är att efterdra alla skruvar och muttrar innan vinterförvaringen.

Möbelskydd
Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta gör att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar. Om det inte är god ventilation kan svartmögel bildas.

Läs mer
Varumärke Baltic Garden

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Denna solsäng har två ryggstöd som gör att du kan välja plats under dagen för att följa solens gång. Samtidigt är den bred nog att använda som en bänk och ta en fika på med en god vän. För bästa komfort så är även ryggstöden ställbara i olika vinklar så att du lätt kan hitta en ställning som passar dig. Väljer du att måla kan du med fördel använda fönsterfärg, som ger en hårade och tåligare yta.