Braskaminer

Få saker slår att kunna komma hem och tända en mysig brasa som sprakar när snön ligger tät utanför dörren. En braskamin ger både välbefinnande och värme. Hos Byggmax hittar du både moderna braskaminer med stålhölje och riktiga klassiker i gjutjärn som passar i de flesta hem.


Vilken braskamin ska man välja?

Det finns många olika braskaminer att välja mellan så att du ska hitta en som passar ditt hem. Det finns mycket att vinna på en modern braskamin. Det är viktigt att tänka över hur kaminen ska användas, du behöver inte köpa en större braskamin än nödvändigt. Effekten på kaminen beror på hur mycket värme du behöver och hur stort hus du har.

 

Alla braskaminer för vedeldning behöver en skorstensanslutning. Tänk på att du behöver göra en bygganmälan hos din kommun innan du börjar med installationen av din braskamin.


Braskaminer i gjutjärn

På Byggmax finns braskaminer tillverkad i gjutjärn. Kaminer i gjutjärn är ofta små men effektiva kaminer som ger en snabb uppvärmning. De är perfekta för fritidshuset och sommarstugan. Om du behöver en liten braskamin är det alltså en braskamin i gjutjärn du ska titta på.

 

Vi har massvis med tillbehör för att komplettera din braskamin. Se alla våra kamintillbehör och rökrör för kaminanslutning.


Braskaminer med insatser och kassetter

En spisinsats installeras oftast i en befintlig öppen spis men det finns även braskassetter som monteras först innan en snygg öppen spis muras runt. De finns olika effekt på spisinsatser och braskassetter. De varierar mellan 4 och 15 W. En hel bostad på upp till 150 kvm kan värmas upp genom eldning i braskassetten. Insats till braskamin kan till och med ge bättre effekt än den traditionella kakelugnen.


Bygg en vedkorg eller vedbärare

Det är viktigt att ha ved nära till hands så du snabbt och effektivt kan fylla på när det behövs. Bygg en riktigt snygg vedkorg eller vedbärare att ställa bredvid din braskamin. Våra gör-det-själv projekt visar hur du gör steg-för-steg och inkluderar även en inköpslista så du enkelt kan köpa hem allt för att lyckas med ditt projekt.

23 artiklar

 1. Braskamin Zaragoza
  455x510x1100
  Braskamin Zaragoza
  10719   kr /st
  A
 2. Braskamin Milano II
  360x380x890
  Braskamin Milano II
  4749   kr /st
  A

23 artiklar