Tapet- & vävlim Midun

ART.NR: 18032
Midun Tapet-& Vävlim är ett färdigblandat vattenburet lim för uppsättning av alla typer av tapet i torra och uppvärmda utrymmen. Limmet är förstärkt med EVA-polymer dispersion. Lämpligt till klistermaskiner.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Tapet- & vävlim Midun

Teknisk information
- Typ: Modifierad stärkelse förstärkt med EVA-copolymer dispersion
- Kulör: Vit
- Konsistens: Krämig, tixotropisk
- Torrhalt: 14 %
- Densitet: ca 1,0 kg / liter

Hållbarhet: Minst 12 månader i oöppnad förpackning vid torr och sval förvaring. Förvaras frostfritt

Bruksanvisning

Förberedelser: Underlaget ska vara rent, torrt, fast och fritt från tapetrester m.m. Täta och målade underlag genomslipas och tvättas av med rengöringsmedel. Nödvändig limning/grundning av puts kan utföras genom applicering av förtunnat lim. På kraftigt sugande underlag bör man grunda med Väggrundering efter rengöring.

Förtunning: Omröres före användning och kan, vid behov, förtunnas med vatten. Användningstemperatur: 18°C till 25°C.

Uppsättning: Limmet appliceras i ett jämnt lager på tapetens baksida, där det ska suga in och mjukgöra tapeten innan uppsättning. Undvik att få lim på framsidan av tapeten. Eventuellt lim på framsidan avlägsnas – beroende på tapetkvalitet - antingen genom att dutta med en fuktig svamp eller avtvättning med svamp. Limmet är väl lämpad för applicering med klistermaskin.

Med tapettyper där man rekommenderas att applicera limmet direkt på väggen (easy-up tapeter) kan limmet penslas, rullas eller sprutappliceras med en Airless sprutanläggning. Sörj för god ventilation under torktiden.

Sträckförmåga: 3 – 5 m² / liter.

Efterbehandling: När limmet är helt torrt kan tapeten målas över.

Rengöring: Tvätta händer och hud med tvål och vatten. Ta bort limfläckar meddetsamma med en fuktig trasa. Rengör verktyg med ljummet vatten. Torkat lim avlägsnas mekaniskt eller löses genom blötläggning i vatten.

I övrigt hänvisas till tapetproducentens anvisningar.

Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Varumärke Midun
Leverantörens artikelnummer 18032