Varmvattenberedare Cabinet 160 E Smart Metro Therm

160L, vit/silver
ART.NR: 6412016
Varmvattenberedare Cabinet 160 E Smart Metro Therm
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Varmvattenberedare Cabinet 160 E Smart Metro Therm

Smartberedarna är utrustade med SMART Control, där termostatboxen automatiskt lär sig förbrukningsmönstret och anpassar därefter hur mycket varmvatten den behöver värma upp efter behovet. Detta innebär energibesparning samtidigt som den ser till att det alltid finns varmvatten till hela familjen. Den energismarta styrningen har tre effektlägen:
- ECO-mode (ekonomiläge där beredaren värmer vattnet beroende på konsumtionsmönster)
- Manuellt läge (fyra olika temperaturnivåer)
- Semesterinställning (frostskydd och säkerställer skydd mot legionella).

Modell: 160 SMART
Typ: 216 Eco
Effekt 230 V: 1000 W
Effekt 400 V: 3000 W
*Höjd: 1450 mm
Bredd: 460 mm
Djup: 460 mm
Vikt: 76 kg
Energiklass: C
Uppvärmn.tid till 50° vid 400V: 167 mm
Volym/V40** (liter): 142/238

Korrisonsskydd- Rostfritt (R) eller Emaljerad (E)?

Materialet i beredaren slits med tiden eftersom tryckkärlet är i konstant kontakt med vatten. Det är därför viktigt att fundera över vilket korrosionsskydd som lämpar sig för just ditt vatten. Emaljerade ger högsta korrisionsbeständighet vilket innebär att stålet i tryckkärlet aldrig har kontakt med vattnet. Lämpar sig för vatten med låg konduktivitet med ledningstal under 25mS/m, vid höga kloridhalter (>50mg/liter) och för kalkrika vatten. Rostfria beredaren lämpar sig bäst för vatten med lågt pH-värde (surt) eller kolsyrehaltigt vatten.
Samtliga varmvattenberedare från Metro Therm är försedda med komplett armatursats, inklusive blandningsventil (undantag Metro Minett 6 och Focus Power 15 S). Detta ökar din säkerhet och minimerar skållningsrisk.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 6938058
Varumärke Metro Therm

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För oss är det sedan länge en självklarhet med varmvatten i kranen, men för detta krävs trots allt något som värmer vårt vatten. Om beredaren är för liten eller går sönder så tar varmvattnet slut. Se därför till att välja en lagom stor varmvattenberedare som klarar familjens behov. Här nedan så visar vi hur du installerar den rätt, så att du slipper kallduschar.