Varmvattenberedare Lantbruk 160 E Metro Therm

ART.NR: 6412028
Varmvattenberedare Lantbruk 160 E Metro Therm
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Varmvattenberedare Lantbruk 160 E Metro Therm

Levereras som standard för väggmontage, kan även monteras liggande. Vid liggande montage reduceras kapaciteten med ca. 25 procent. Som tillbehör finns benstativ för golvmontage. Med 88° termostat och indirekt uppvärmning = element i skyddstub. Anslutning 15 mm nedåt, med arm.sats.

När du väljer fabrikat och varmvattenberedare till ditt mjölkrum tänk på följande:
Alla typer av rostfria beredare oavsett fabrikat bör ej monteras där kloridhalten överstiger 50 mg/l, eller i kalkhaltigt vatten.
Alla beredare är som standard utrustade med "lantbrukstermostat" och hetvattenuttag som ger ca. 90°C tappvarmvatten jämfört med 65°C för en vanlig beredare, allt för en säker disk. Finns också alltid uttag för tempererat vatten för anslutning av ex tvättställ och diskbänk.
Välj alltid en något för stor beredare, behovet kan snabbt ändras på gården exempelvis vid ändrade mjölkhämtningstider, annan kalvning, intensivitet mm.
Förbrukning av elenergi är beroende av vattenuttaget och inte efter storlek på beredare, underhållsenergin är förhållandevis låg.
Har du behov av mer än 300 liter är det bättre med 2 st. seriekopplande beredare än en stor beredare.

Modell: 160 E
Effekt 230 V: 1000 W
Effekt 400 V: 3000 W
Höjd: 1450 mm
Bredd: 460 mm
Djup: 460 mm
Vikt: 83 kg
RSK-nr: 6949750
Uppvärmn.tid till 8-88° vid 400V: 4,9 tim
Antal duschar: ca 6-7

Korrisonsskydd- Rostfritt (R) eller Emaljerad (E)?

Materialet i beredaren slits med tiden eftersom tryckkärlet är i konstant kontakt med vatten. Det är därför viktigt att fundera över vilket korrosionsskydd som lämpar sig för just ditt vatten. Emaljerade ger högsta korrisionsbeständighet vilket innebär att stålet i tryckkärlet aldrig har kontakt med vattnet. Lämpar sig för vatten med låg konduktivitet med ledningstal under 25mS/m, vid höga kloridhalter (>50mg/liter) och för kalkrika vatten. Rostfria beredaren lämpar sig bäst för vatten med lågt pH-värde (surt) eller kolsyrehaltigt vatten.
Samtliga varmvattenberedare från Metro Therm är försedda med komplett armatursats, inklusive blandningsventil (undantag Metro Minett 6 och Focus Power 15 S). Detta ökar din säkerhet och minimerar skållningsrisk.
Läs mer
Varumärke Metro Therm
Leverantörens artikelnummer 6949750

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För oss är det sedan länge en självklarhet med varmvatten i kranen, men för detta krävs trots allt något som värmer vårt vatten. Om beredaren är för liten eller går sönder så tar varmvattnet slut. Se därför till att välja en lagom stor varmvattenberedare som klarar familjens behov. Här nedan så visar vi hur du installerar den rätt, så att du slipper kallduschar.