Varmvattenberedare Minett 15 E Metro Therm

15L, 400x280x450mm, 230V, 1,2kW
ART.NR: 6412002
Om du vet att du inte använder så mycket varmvatten i t.ex. torpet eller sommarstugan ska du inte köpa en större beredare än du behöver.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Varmvattenberedare Minett 15 E Metro Therm

Om du vet att du inte använder så mycket varmvatten i t.ex. torpet eller sommarstugan ska du inte köpa en större beredare än du behöver. Metro Therm varmvattenberedare Minette 15 E är en liten och lättplacerad modell vars kapacitet gott och väl räcker till en dusch innan du måste värma vatten på nytt. Det lilla formatet innebär att detta är en billig varmvattenberedare. Men låt dig inte luras av det låga priset - beredarna i Minette-serien är konstruerade med flera tekniskt innovativa lösningar och i påkostade material. Anslutning nedåt.

Metro Therm varmvattenberedare Minette 15 E är gjord av tryckkärlsstål som emaljerats invändigt för bästa korrosionsskydd. Metro Therm är experter på emaljering och arbetar med en särskild empan-emalj som har samma utvidgningskofficient som stålet. Det innebär att det inte kommer att uppstå sprickor som på sikt kan få stålet att rosta. Du kan ansluta din Metro Therm Minette till såväl 230 som 400 v uttag. Om effekten är 400 v tar det bara 11 minuter att värma en full behållare till 50 C.

Typ: 905
Effekt: 230 V 1200 W
Effekt : 400 V 3600 W
Höjd (mm): 450
Bredd (mm): 400
Djup (mm): 280
Vikt (kg): 16
Uppvärmn.tid till 50° vid 400V 11 min

Korrisonsskydd- Rostfritt (R) eller Emaljerad (E)?

Materialet i beredaren slits med tiden eftersom tryckkärlet är i konstant kontakt med vatten. Det är därför viktigt att fundera över vilket korrosionsskydd som lämpar sig för just ditt vatten. Emaljerade ger högsta korrisionsbeständighet vilket innebär att stålet i tryckkärlet aldrig har kontakt med vattnet. Lämpar sig för vatten med låg konduktivitet med ledningstal under 25mS/m, vid höga kloridhalter (>50mg/liter) och för kalkrika vatten. Rostfria beredaren lämpar sig bäst för vatten med lågt pH-värde (surt) eller kolsyrehaltigt vatten.
Samtliga varmvattenberedare från Metro Therm är försedda med komplett armatursats, inklusive blandningsventil (undantag Metro Minett 6 och Focus Power 15 S). Detta ökar din säkerhet och minimerar skållningsrisk.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 6938054
Varumärke Metro Therm

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För oss är det sedan länge en självklarhet med varmvatten i kranen, men för detta krävs trots allt något som värmer vårt vatten. Om beredaren är för liten eller går sönder så tar varmvattnet slut. Se därför till att välja en lagom stor varmvattenberedare som klarar familjens behov. Här nedan så visar vi hur du installerar den rätt, så att du slipper kallduschar.