VEDELDAD BASTUUGN 11208K MISA

ART.NR: 6335546
Vedeldad bastuugn för lite mindre rum eller ett basturum med udda mått. Bastuugnen är en tunnelmodell som är ett bra alternativ för dig som vill leka med bastuinredningen, t.ex. bastulavarnas placering.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

VEDELDAD BASTUUGN 11208K MISA

Tunnelmodellens unika egenskap är att den värms upp från det intilliggande rummet. Bastuugnens lucka är förlängt med en tunnel där ramen täcker upp hålet i väggen. Väggen genom vilken kaminen värms upp ska vara av obrännbart material. Den uppvärmda kaminen på andra sidan rummet sparar plats på bastusidan och möjliggör olika sittlösningar. Dessutom hålls basturummet rent och fräscht eftersom du slipper skräp som följer med veden.

Den långa eldcirkulationen i kombination med det effektiva luftcirkulationssystemet garanterar att bastun värms upp snabbt med en liten mängd ved och låga utsläpp. Värmarens verkningsgrad är 74,1%. Glasdörr och justerbara fötter som standard. Röranslutning från toppen av värmaren.

Läs mer
Varumärke Misa
Leverantörens artikelnummer 11208K

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.