Lister

Hos oss hittar du ett stort urval av lister till ett riktigt bra pris. Vi har lister från golv till tak så se till att handla dina lister prisvärt och med kvalitet hos Byggmax. Av oss får du alltid hjälp med ditt drömprojekt!

Listen används ofta för att dölja skarvar och fogar mellan olika byggnadsdelar, men kan även användas som dekoration. Lister kan vara gjorda av trä, plast, metall, frigolit eller gummi beroende på användningsområdet. Vi har lister av olika storlekar, målade, omålade, träfärgade och med olika profil. Självklart kan du kapa eller måla dina lister om det skulle behövas.

Ge hemmet ett snyggt helhetsintryck med dörrlister och fönsterlister i din stil. Se till att handla dina lister prisvärt och med kvalitét hos Byggmax.


Olika typer av lister

 • Foglist - en täcklist för springor som kan uppstå. Du kan också ha den till ramar eller som kantlist.
 • Hörnlist - skydda gipsade hörn eller använd som en fortsättning på en bröstningslist som ska gå runt ett hörn. Fäst med dyckert. Hörnskydd i PVC monterar du enkelt med lim.
 • Smyglister - mindre täcklister som täcker springor vid golvlister eller bänkskivor.
 • Kvartsstav & rundstav - för en mjuk övergång mellan golv och tröskel.
 • Övriga lister - vi har även rundstav, fönstersmyg, bröstlister och tröskellister.


  Vikten av en snygg finish

  När ett projekt börjar att rundas av, oavsett om det handlar om golv, väggar eller tak, är det alltid viktigt att man tänker på finish. Ge ditt hårda arbete en snygg inramning. Utan det går mycket av arbetet till spillo. Se därför till att montera golvlister med noggrannhet och kvalitet. Alla typer av golv, vare sig det är laminatgolv eller trägolv, blir mycket snyggare med kvalitativa lister. På Byggmax finns det samlat en hel del råd och tips som hemmafixare kan ta del av för att skapa framgångsrika projekt.
 • Försänk spikhuvuden med ett dom, då slipper du hammarmärken i dina nya dekorlister
 • Behandla alltid planhyvlade taklister med någon form av lack efter montering
  • Förvara lister inomhus minst ett dygn innan montering, då anpassas de till rumstemperatur och spänningar i träet minskar


 • Gör det själv

  Ta dig an någon av våra populära Gör det själv – projekt! Montera golvsocklar, dörrfoder och taklister helt på egen hand. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Se projektet här.
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.