Råspont

När du köper råspont från Byggmax kan du vara säker på att du får en bra vara till ett bra pris! Kanske behöver du en råspontlucka till takläggningen eller råspont till en panel i hallen. Oavsett hittar du dina produkter hos oss.

 

Råspontluckor för enkel takläggning

Om du ska renovera hemma är råspont en bra och hållbar produkt som dessutom är mer trendig än någonsin. Hos oss på Byggmax hittar du till exempel råspontluckor i gran. Luckorna snabbar på arbetet vid takläggning jämfört med vanliga råspontbrädor. Råspontsluckorna är bra till undertak eftersom de skapar ett både täckande och stabiliserande ytskikt. Självklart hittar du också vanliga spontade brädor i vårt sortiment som inte är sammanfogade till luckor. Dessa kan du använda till en vägg om du vill uppnå en rustik känsla inomhus. Råsponten som du köper är obehandlad, vilket betyder att du har stor möjlighet att först olja in den och sedan färgsätta den efter dina önskemål.

 

Naturligt och hållbart

Råspont är ett naturligt material som håller länge om det behandlas på rätt sätt. Olja alltid in dina brädor ordentligt om de ska användas för ett projekt utomhus. Med lite fantasi och kreativitet kan råsponten också användas till att bygga exempelvis en sänggavel eller en fondvägg. Gran är ett material som passar väl in i den skandinaviska inredningsstilen och som gör rummet ombonat. Om du exempelvis ska bygga en panel av råspontbrädor är det bra att ha någon typ av skivmaterial att spika upp brädorna på. Se till att ha bra verktyg som såg och hammare hemma, du hittar alla produkter som du behöver för ditt projekt så som - verktyg, arbetsskydd, spik och skruv.

 

Gör det själv

Behöver du hjälp med hur man lägger råspont? Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Se vår gör det själv guide.

4 artiklar

4 artiklar