Impregnerade stolpar

Hos oss hittar du impregnerade stolpar i olika dimensioner som låter dig bygga stabilt och säkert till ett riktigt bra pris! Impregnerade trästolpar används ofta till staket och andra inhägnader som skärmar och spaljéer. Allt Byggmax impregnerade virke är NTR-märkt, vilket innebär 20 års rötskyddsgaranti. Vi har allt du behöver, både online och i våra butiker.

 

Hur fäster man stolpar i marken?

Är det kanske dags att bygga om eller fräscha upp hagen åt din fyrfotade vän? Stängselstolpar i trä är både tryggt och ett naturligt val, stolparna är enkla att förankra i marken med den spetsiga sidan. Gjut fast stolpen eller fäst den direkt i marken med packad sten, grus och sand. Du kan även fästa stolpen i trädäck med beslag eller direkt i trädäckets ramverk.

Tryckt virke behöver inte underhållas utan garanterar ett långvarigt skydd mot främst röta. För tryckimpregnerade stolpar rekommenderar vi spik och skruv i rostfritt stål.

 

Då ska du välja impregnerade reglar

Om trä utsätts för fukt under en längre period så ruttnar det och därför behöver alla konstruktioner utomhus och speciellt de som är fast förankrade i mark och vatten, ett fullgott och garanterat rötskydd. Olika bestrykningsmedel som exempelvis träoljor tränger endast in en liten bit i virket och ger endast ett ytskydd, det är endast tryckimpregneringsmetoden som kan ge skydd av hela virket. Utan tryckimpregneringen är godkända träskyddsmedel inte effektiva.


Träskyddsklasser

Alla tryckta reglar som säljs på Byggmax är NTR-klassat, vilket betyder att Nordiska Träskyddsrådet (NTR) garanterar högsta klass och lämnar 20 års rötskyddsgaranti. Garantin omfattar träskyddsklasserna NTR/A och NTR/AB.

Svenskt NTR-klassat virke är dimensionsbundet vilket innebär att de grova dimensionerna, 45x145mm och grövre som används i direkt kontakt med mark och vatten, exempelvis staket och stolpar, alltid impregneras i träskyddsklass NTR/A. Detta innebär att tunnare dimensioner som används ovan mark impregneras i träskyddsklass NTR/AB.

 

Gör det själv

Det är inte alltid lätt att bygga rätt. Och kan du inte helt själv så kan vi hjälpa dig att nå drömmen, vare sig du ska bygga ditt eget hus, staket eller altan. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig genom byggprojektet och självklart guidar vi dig från början till slut. Se vår gör det själv guide här.

 

Ta dig an någon av våra populära Gör det själv – projekt! Bygg ett altanräcke, grind med stolpar eller varför inte en helt egenbyggd spaljé? Ett projekt som tillåter både vänner och familj att njuta av solen. Vi ger dig tips och råd om hur du bygger som ett proffs.

 

8 artiklar

 1. 95x95 Stolpe Impregnerad
  NTR/A
  95x95 Stolpe Impregnerad
  Pris från
  64 95 kr /m
 2. 120x140 Byggtimmer Impregnerad
  NTR/A
  120x140 Byggtimmer Impregnerad
  Pris från
  87 95 kr /m
 3. 70x70 Stolpe Impregnerad
  NTR/A
  70x70 Stolpe Impregnerad
  Pris från
  34 75 kr /m
 4. 60x1750 Staketstolpe Impregnerad
  NTR/A, Cylindrisk
  60x1750 Staketstolpe Impregnerad
  Pris från
  49 95 kr /st
 5. Stolpe 95x2080 Impregnerad
  NTR/A
  Stolpe 95x2080 Impregnerad
  419   kr /st
 6. 70x1480 Stolpe Impregnerad
  NTR/A
  70x1480 Stolpe Impregnerad
  159   kr /st
 7. 95x1180 Stolpe Impregnerad
  NTR/A
  95x1180 Stolpe Impregnerad
  239   kr /st
 8. 70x2340 Stolpe Impregnerad
  NTR/A
  70x2340 Stolpe Impregnerad
  255   kr /st

8 artiklar