Äng- & Gräsfrön Japansk blommatta

ART.NR: 151084
En blomstrande vildäng i en låda, med frömixen Japanese Flower Carpet skapar du enkelt en egen blomsteräng. Frömixen består av lättodlade, underbara vildblommor som både är vackra och attraherar pollinerande insekter som bin och fjärilar.
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer

Äng- & Gräsfrön Japansk blommatta

En blomstrande vildäng i en låda, med frömixen Japanese Flower Carpet skapar du enkelt en egen blomsteräng. Frömixen består av lättodlade, underbara vildblommor som både är vackra och attraherar pollinerande insekter som bin och fjärilar. Räcker till en yta av ca 50 m2.

Blomsterängen kan sås ut på sluttningar och andra svåråtkomliga ställen där man vill skapa en lättskött yta av vildkaraktär. Höjd: 15–45 cm.

Ängen ska klippas ner (slås) när blomningen är över under sensommaren/tidiga hösten. Tydliga instruktioner om sådd och hur du underhåller ängen finns i lådan.

Består av:

•61.50% blomfrön - 0,08 kg
•38.50% gräsfrön - 0,05 kg
•1.5 liter naturlig vermikulit ~ 0,220 kg
•Blanda ihop innehållet noga före sådd.
Läs mer

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • Vad vore väl en trädgård utan en gräsmatta som genom sin blotta existens skänker liv åt din tomt och inbjuder till trevlig samvaro. En gräsyta kan vara en plats för både trädgårdsfesten och kvarterets årliga kubbturnering, eller bara vara ett skönt ställe att lapa sol på. Tänk igenom hur du vill använda din gräsmatta innan du anlägger den, så kommer den att skänka dig mycket glädje.