Förlängningsdel för Skorsten Kota för Skorsten 15

Finns i flera längder
ART.NR: 688175
Förgyll din bastu med Förlängningsdel för Skorsten Kota för Skorsten 15. Narvi följer dagens trender och bjuder ett miljövänligt och stiligt alternativ för vardagliga bastustunder.
Läs mer
Längd:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Förlängningsdel för Skorsten Kota för Skorsten 15

Komplett och monteringsfärdig skorstenspakaet Kota Stålskorsten är ett säkert val av bästa kvalitet till bastuugnar och andra eldstäder. Leveransen innehåller alla delar och tillbehör som behövs för montering och anslutning av skorstenen. Vid utveckling av skorstenen har extra stort fokus legat vid brandsäkerhet och isolering vid takgenomföring. Stålskorstenens modulstruktur gör det möjligt att montera skorstenen anpassad till byggnadsspecifika förhållanden. Skorstenens yttre hölje är av förzinkat stål, behandlat med svart värmebeständig lack, och dess diameter är 255 mm. Som isoleringsmaterial har ickeantändlig stenull använts. Skorstenens innerrör, med 125 mm diameter, är av rostfritt stål. Skorstenen har även ett stationärt monterat spjäll. Den säkra Kota skorstenen i stål är CE-märkt i enlighet med kraven som gäller för temperaturklass T600. Oisolerade startröret har inre diametern 120mm och yttre diameter 122 mm. Den passa därmed ihope med 119mm bastuugnar och andra eldstäder. Med en separat adapter (produkt 6015-111) kan skorstenen kopplas med bastuugnar som har 115 mm rökrör. Startröret kan tryckas in i isolerade röret, vilket gör det lättare att byta eller underhålla bastuugnen. Tilläggsisolering av takgenomföring och genomföringens övertäckning borgar för en hög isoleringsgrad. Detta undviker överhettning av innertakets material för värmeisolering. Den isolerade delen av Kota Stålskorsten 15 är 1 500 mm lång och innehåller alla delar som behövs för monteringen: Max mått för huvuddelen utan förlängningsdelar är ca 2 500 mm. 1 200 mm isolerad spjälldel och 300 mm isolerad rökgångsdel (rörets innerdiameter 125 mm) 1000 mm oisolerat, rostfritt anslutningsrör (innerdiameter 120 mm) Skarvsep Genomföringens fläns 0–22° Fläns till ångspärr 0–22° och ångspärrtejp Isolering för genomföring 200 mm Genomföringens övertäckning, höjd 400 mm Skorstenens bärring med ett hålförsett band Underbeslag Tätningsgummi till taket Huvtak   Förlängningsdelar 300 mm, 600 mm och 1200mm till Kota Stålskorsten 15: Med hjälp av huvuddelen och isolerade förlängningsdelar kan du bygga ut din skorsten till önskad längd.


Kota erbjuder hållbar och ekonomisk värme i hus, sommarstugor och fritidshus för årtionden. Från det mångsidiga Kota-sortimentet hittar du bastuugnar, vattenvärmare, spisar och kaminer. Kota produkter är en kombination av tidlös design och modern teknik från Norr.
Läs mer
Varumärke Kota
Leverantörens artikelnummer 6140

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • För att bastun snabbt ska bli varm och redo för bastubad bör den inte vara för stor, då det tar längre tid att värma upp en större volym. Ett sätt att hålla nere volymen är att ha en lägre takhöjd, vilket också har inverkan på lavarnas sitthöjd. I en bastu mäts lavarnas placering från taket, dit värmen stiger, och inte som brukligt för bänkar att mäta från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är ca 100–120 cm och därefter 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att invändig takhöjd i en bastu med två nivåer bör vara ca 2,0–2,2 m, vilket även har den fördelen att det lätt går att bygga en bastu i ett befintligt rum utan åverkan på rummets innertak.
  • En viktig aspekt med en bastu är att den snabbt blir varm, vilket beror på ett flertal faktorer. Dels gäller det att isolera tillräckligt för att behålla värmen inne även på vintern men även storleken på bastun påverkar. En större bastu har en större volym som ska värmas upp och då värmen stiger gäller det att inte ha högre i tak än nödvändigt. Av det skälet mäts lavarnas sitthöjd från taket, istället för som brukligt med bänkar att det mäts från golvet. Lämpligt avstånd från tak till översta laven är 100–120 cm och sedan 40–45 cm ner till nästa lav. Detta gör att en lämplig takhöjd för en bastu med två sittnivåer bör vara 2,0–2,2 m.
  • Bastun är din naturliga plats för återhämtning, ditt egna lilla spa att njuta i.  Du vill att din favoritplats ska fungera på bästa sätt, eller hur? Då ska den vara rätt utrustad och ha en mysig inredning. I den här guiden går vi steg-för-steg igenom hur du inreder bastun på bästa sätt.