Få en snygg altan | ByggmaxFå en snygg altan | Byggmax

Få en snygg altan

Efter en hård vinter kan altanen behöva lite kärlek i form av en grundlig rengöring och avslutar med att  olja in altanen med en träolja.

Efter en hård vinter kan altanen behöva lite kärlek i form av en grundlig rengöring som avslutas med att man oljar in altanen med en träolja. Med tiden bildas det nämligen alger på trallen, vilket blir både halt och fult. Du tar enkelt bort det med en hård borste och gnuggar in såpa eller rengöringsmedel som du sedan sköljer bort med vatten. Tänk på att det inte får finnas några rester kvar av tvättlösningen och att ytan måste vara helt torr när det är dags för träolja. Nu får träet tillbaka sin lyster och trallen skyddas mot fukt och sprickbildning. Altanen är äntligen redo för sommaren! Passa på att införskaffa en snygg utebelysning för att skapa en riktigt mysig uteplats. Tänk belysning i flera nivåer, i golvet, på golvet, på bord, fasaden och i taket om du har ett uterum.
Få en snygg altan | ByggmaxFå en snygg altan | Byggmax

Möblera altanen inför sommaren

När altanen väl är rengjord och du har oljat in den för säsongen, då är det dags att möblera. Inred med växter, belysning, mattor, kuddar, dynor, plädar och sommarmöbler för en lummig oas där du kommer spendera många timmar i sommar. Vilka utemöbler kommer du att möblera sommarscenen med i år? Med matbord och stolar kan du njuta av härliga grillmiddagar som aldrig vill ta slut. På Byggmax hittar du smarta bänkbord med bänk och bord i ett som är lätta att flytta runt på altanen. Får du även plats med en soffgrupp på altanen, så kommer du ha en skön lounge att slumra på eller umgås med gästerna innan maten är klar.

Inspireras av våra guider-steg-för-steg