Golvvård

Hos oss hittar allt du behöver för att vårda och underhålla ditt golv. Ett vårdat golv förhöjer ett rum medan ett ovårdat golv fungerar på det motsatta sättet. Byggmax hjälper dig hitta rätt golvvård!

 

Hur använder man golvpolish?

Att rengöra och underhålla ett golv är enkelt och kan med fördel göras en gång månaden. Ett golv utsätts för många prövningar och behöver därför underhållas för att behålla sin skönhet. Trägolv kan förändras med åren och kan bli vackrare med mer djup, liv och lyster om du utför golvvård på ett riktigt sätt. Det finns olika typer av produkter med olika användningsområden. Vad man ska välja beror bland annat på hur golven behandlats tidigare. Det beror även på om du utför veckostädning eller om det är dags för lite mer avancerad vård av dina golv. Olika golvmaterial tål vatten olika bra. Har du klinkers eller kakel kan du i regel slösa med vatten. Ett golv av trä är det däremot bättre att rengöra med dammsugare och en fuktig mopp.

 • Dammsug golvet ordentligt innan och skura golvet med vatten och skurtrasa. Låt torka minst en timme.
 • Häll sedan polish i en trasa och bre lätt ut vätskan i träets riktning. Vänta med att gå på golvet minst 30-60min.
 • Upprepa vid behov, cirka 1-3 ggr per år.

Hur oljar man golv?

Oljan ger golvet ett fint lyster och det skyddar dessutom mot smuts. Hur ofta ska man olja trägolv? Hur ofta ett golv ska oljas beror på hur stor användningen av golvet är. Faktorer som kan påverka är möbler, rengöring och exponering för direkt solljus. Oljebehandlat golv bör oljas in 1-2 ggr per år.

 1. Slipa eller rengör golvet noga.
 2. Applicera flera tunna lager olja med pensel, mopp eller gummiskrapa.
 3. Polera in överskottsolja.
 4. Låt golvet vila, både mellan strykningarna och efter. Låt golvet härda minst 12—18h.
 5. Våttorka inte golvet på några veckor.

Golvvård är roligt

Golvvård är viktigt. Det handlar inte bara om normal städning utan även om att skydda golvets yttersta skick mot fläckar och slitage. Många av våra produkter gör golven smutsavvisande så att de blir enklare att hålla rena. Vi rekommenderar att man använder golvrengöring eller golvsåpa istället för linssåpa. När det gäller trägolv är naturlig patina något som ger extra charm - särskilt i kombination med t.ex. en golvolja som tränger djupt ner i träet och gör det vackrare. Att vårda sina golv är både enkelt och roligt. Man ser resultatet på en gång. Eftersom det handlar om stora ytor som alltid är i blickfånget får man en stor effekt i förhållande till arbetsinsatsen.

Art 65950 Startkit för lackerade och hårdvaxoljade trägolv

Art 65953 Underhållsolja, parkettolja

Art 65954 Underhållsolja, hårdvaxolja

Art 6721222 Impregnering klinker, skyddar mot smuts och olja

Bli inspirerad till fler projekt här!


Billig golvpolish hos Byggmax

Vi på Byggmax har produkter för golvvård till bra pris, oavsett vad du har för golv hemma. Fråga oss gärna hur du på bästa sätt pysslar om dina golv.

Produkt 1-25 av 39

 1. Pris från
  119   kr /st
  2-10 d
 2. Pris från
  229   kr /st
  2-10 d
 3. Pris från
  189   kr /st
  2-10 d
 4. Pris från
  569   kr /st
  2-10 d
 5. Pris från
  229   kr /st
  2-10 d
 6. Pris från
  499   kr /st
  2-10 d
 7. Pris från
  189   kr /st
  2-10 d
 8. Pris från
  499   kr /st
  2-10 d
 9. Pris från
  89 95 kr /st
  2-10 d

Produkt 1-25 av 39