Hårdvaxolja Ultramatt Herdins

ART.NR: 186093
En ofärgad hårdvaxolja som lämpar sig för ytbehandling av bland annat golv, trappor och bordsskivor, där det ställs höga krav på slitstyrka och vattenavvisning.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Hårdvaxolja Ultramatt Herdins

En ofärgad hårdvaxolja som lämpar sig för ytbehandling av bland annat golv, trappor och bordsskivor, där det ställs höga krav på slitstyrka och vattenavvisning.

Gör så här

Den bästa förberedelsen är att slipa ytan ner till rent trä och därefter avsluta med sandpapper grovlek 120. Ta bort alla spår av damm. På oljiga exotiska träslag kan torktiden bli förlängd. Hårdvaxolja är klar att använda. Rör om innehållet ordentligt innan användning men späd inte.

Manuell behandling
Applicera ett mycket tunt skikt och jämt av Hårdvaxolja med pensel, roller (kort hår) eller med Herdins Paint & Stain Pad i träfibrernas längdriktning.

Låt produkten sjunka in under några minuter, polera sedan med vit skurnylon eller luddfri trasa. Torka bort överskott och jämna till direkt om överflöd av olja finns. Vänta inte. Detta ger ytan en jämn finish men är inte nödvändigt. Dock kan torktiden förlängas något om man inte polerar ytan. Säkerställ dock att inga pölar finns på ytan. Vänta 4-7 timmar mellan behandlingarna. Slipa lätt med slippapper (korn 180) vid behov. Applicera den andra strykningen på samma sätt som den första. Låt torka ca 8 timmar, polera sedan med en ny vit rondell om en slätare yta önskas.

Maskinell behandling
Applicera ett mycket tunt skikt med polermaskin, följ användarmanualen för maskinen. Kontrollera att ytan har en jämn finish. Vänta 4-7 timmar mellan behandlingarna. Slipa lätt med slippapper (korn 180) vid behov. Applicera de andra lagret på samma sätt som den första. Låt torka ca 8 timmar, polera sedan med en ny vit rondell om en slätare yta önskas.

Underhåll
Dammsug eller sopa regelbundet. Använd Herdins Golvsåpa eller Linoljesåpa vid våtstädning. Undvik överdriven eller långvarig exponering för vätskor.

Renovering
Slipa noggrant det skadade området med (100-120 sandpapper) behandla sedan på nytt med Hårdvaxolja i 1-2 skikt. Viktigt! Skydda omkringliggande ytor. Arbeta i normal rumstemperatur annars påverkas oljans torktid. Var noga med att torka bort allt överskottsolja. Undvik om möjligt nedsmutsning och våttorkning av golvet den första veckan.

Rengöring av verktyg
Stryk av verktyg så mycket som möjligt. Tvätta först med lacknafta, därefter kan redskapen tvättas med såpa och vatten.

Hantering och lagring
Öppnad burk återförsluts väl. Innehåller torkande oljor. Risk för självantändning av indränkta material. Använt material läggs därför i vatten eller eldas upp.

Avfallshantering
Restprodukter lämnas till miljöstation som färgavfall. Tömda förpackningar lämnas till återvinning. Får inte tömmas i avloppet.

TÄNK PÅ ATT
Tänk på risken för självantändning. Lägg använda trasor i vatten eller bränn dem. Om träet färgats med Herdins Golvlasyr, säkerställ att Golvlasyr applicerats på renslipat trä och fått torka helt innan applicering av Hårdvaxoljan.

Teknisk specifikation

Innehåll: Vegetabiliska oljor och naturliga vaxer.
Underlag: Träytor inomhus som utsätts för hårt slitage. Nytt eller slipat trägolv.
Glans: Ultramatt och Matt.
Räcker till: En liter räcker till ca 10-15 m² vid behandling med två skikt.
Förpackning: Plåtburk, 500 ml och 1 l. Plåthink 2,7 l.
Torktid: Torr 8-12 timmar efter sista skiktet. Ytan kan belastas efter 2-4 dagar och har härdat klart efter 10 -12 dagar.
Läs mer
Varumärke Herdins

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Innan du kan börja med själva målningen måste du också veta med vilka verktyg du ska applicera färgen med. Valet av pensel, tillsammans med förarbetet har en stor betydelse på resultatet då penslar av olika kvalitet sprider ut färgen och fördelar den olika bra. En bra pensel är en god investering för att få ett bra resultat och kan användas till andra måleriprojekt om du tvättar den noga. Både storleken och formen på penseln ska anpassas till det som ska målas. Välj till exempel en rund pensel för svåråtkomliga ytor och en flatare pensel till större släta ytor. Leta efter penslar av natur- eller blandborst och kombinera detta med en lackroller för att kunna täcka stora ytor.