Julgran / Rödgran

Picea Abies, 180-220 CM
ART.NR: 152251
Köp din julgran hos oss på Byggmax!
Vi har vackra julgranar från Danmark som garanterat kommer fylla ditt hem med härlig julstämning!

Julgranarna kan endast köpas i butik
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Denna produkt kan endast köpas I butik

Julgran / Rödgran

Nu är det jul igen!

Passa på att köpa en fin Rödgran från Byggmax. Rödgranen är den vanligaste typen av julgran och har en traditionell doft som höjer julkänslan i hemmet. Om man ger granen rikligt med vatten så håller den i ungefär en månad inomhus.
Storleken på granen är mellan 180 - 220 cm.

Besök din närmsta Byggmax butik för att välja en gran som passar just ditt hem.
Vi vill även passa på att önska dig en riktigt god jul!

Håll granen grön och grann hela julen

Vad vore väl en jul utan en ståtlig julgran? Ta hand om den på rätt sätt och se fram emot en lång jul med din gröna vän, utan barr på golvet och i strumporna.

1. Låt granen sakta vänja sig vid inomhusvärmen, för att unvika temperaturchock och en gran som tappar barren. Bästa tiden att ta in din gran är när vädret är milt. Vid minusgrader behöver den tinas upp i ett svalt utrymme i runt ett dygn innan den kan tas in i värmen. En bra plats är exempelvis ett garage, förråd eller i farstun där det är några plusgrader.

2. Vattna alltid granen vid plusgrader, även när den står utomhus. Ju högre temperatur desto mer vatten dricker den. En gran som torkar ut kommer snart att börja barra.

3. Gör en ny snittyta när det är dags att ta in granen för klädning, så får den bästa uppsugningsförmåga. Sätt direkt i rikligt med vatten.

4. Placera gärna på gott avstånd från varma element eller en het kamin, för att minska uttorkning. Ett tips är att spraya grenerna med vatten om luften känns torr.

5. Vattna ofta - gärna varje dag. De första dagarna kan en gran dricka flera liter. Vanligt vatten är det bästa för törstiga granar.
Läs mer