Skivmaterial

I över 20 år har vi på Byggmax hjälpt personer över hela landet att realisera sina byggdrömmar. Vi hjälper dig så att du kan göra jobbet själv på bästa sätt med till exempel lättmonterade och prisvärda skivmaterial i flera storlekar och material.

 

Vi har det sortiment som du behöver

Att använda skivmaterial är ett effektivt sätt att bygga väggar eller att förändra en befintlig vägg, kanske i samband med att du lagt till ett lager av isolering. Om du vill lägga nytt tak eller om du behöver underlag för ett nytt snyggt brädgolv har vi skivorna du letar efter. Vi har många olika skivmaterial som passar olika användningsområden. Gipsskivor är bra när du bygger nya innerväggar. Bredspackla och använd sandpapper efter montering så får du en riktigt snygg yta som du sedan kan måla eller tapetsera efter tycke och smak. Byggskivor i plywood finns i olika tjocklekar och har många olika användningsområden. De kan lätt sågas till så du får exakt den storlek du behöver.

 

Skivmaterial för alla behov

Skivmaterial monteras enklast genom att du skruvar fast skivorna på träreglar. När du väl har reglarna på plats tar det inte lång tid innan skivorna sitter där de ska. Tänk på att inte arbeta med tyngre skivor än du kan hantera om du exempelvis måste bära dem upp för en trappa när du jobbar med byggskivor inomhus. Eller då du ska få upp dem på en byggställning, som vattenavvisande och vindtät asfaltsboard eller något annat skivmaterial utomhus. Då är det bättre att kapa skivorna i mindre delar. Det är mycket enkelt om du jobbar med gipsskivor, men även en spånskiva och de flesta andra material, kan kapas så att de passar dina arbetsförhållanden.

 

Skivmaterial är lättbearbetade och ekonomiska

Att skruva i spånskiva och montering av gipsskivor är mycket enkelt. Att arbeta med skivor går betydligt snabbare än de flesta andra tekniker. Om du arbetar med en vägg kan du påverka väggens egenskaper genom att bestämma vad du ska fylla ut med mellan ditt skivmaterial. Fiberull tillhör de vanligaste fyllningarna. När det gäller spackling av gipsskivor är bredspackling en metod som är bra att kunna. Då använder man mindre spackel för att applicera massa på en större spackel. När det gäller plywood på vägg finns det varianter som har så hög vridstyvhet att den kan fungera som bärande vägg. Du kan även använda tunnare plywood som underlag för gipsskivor!

 

Byggmax finns där för dig

Byggmax är ditt självklara val om du är ute efter billig butik med skivmaterial och andra produkter för hemmafixare. Att bygga handlar om att ha bra idéer och om att vara noggrann. Det mesta är faktiskt ganska enkelt och inget är skönare än att slå i den där sista spiken.

 

Renovera innervägg

Det kan finnas flera olika anledningar till att du vill renovera en innervägg med ett nytt ytskikt. Det kan vara en vägg som blivit omtapetserad många gånger, har dålig infästningsförmåga, stora skador eller att du vill ändra på elinstallationerna som gör att ett nytt ytskikt är den bästa lösningen. Använd vår Gör det själv-guide renovera innervägg så guidar vi dig genom hela din renovering. Vi har även akustikpanel som kan vara ett stilrent val när du ska renovera hemma, de blir både snygg inredning och ljuddämpande.

 

Bygga innervägg

Om du ska bygga innervägg kan vi hjälpa dig på traven. Klicka dig in på vårt DIY-projekt Bygga innervägg så får du alla tips och trix du kan tänkas behöva. I vår guide får du även enkla steg-för-steg-instruktioner att följa samt en materiallista för att få upp din alldeles egna innervägg.  Vi har även en guide över hur du bygger en tillfällig innervägg som du lätt kan ta ned i framtiden.

Lycka till!

Läs mer
Filtrera

187 träffar

Sortera på
Finns i flera storlekar
Från 199  kr
10x1197x2390 mm, rak kant, Klass 3
Från 94 03  kr
12x2500x1200mm
Från 133  kr
Byggskiva Premium
99 95  kr
Fibrotech
Finns i flera färger
Från 1 195  kr
22x620x1820 mm
Från 139  kr
6x400x2390 mm, 4 skivor/pkt, 3,82 m2/pkt, vit NCS S0502Y
159  kr /m2
Finns i flera storlekar
Från 109  kr
Från 199  kr
165  kr /m2
Finns i flera storlekar
Från 34 95  kr
Gyproc
Från 109  kr
6x1200x2500mm, Svensk standard
Från 119  kr
Finns i flera storlekar
Från 599  kr
10x2400x154mm, vit, 8 st/pkt
Från 158 95  kr /m2
Finns i flera längder
Från 209  kr
12x1200x2500mm
Från 189 66  kr
Finns i flera storlekar
Från 128 38  kr
Från 279  kr
229  kr /m2
Finns i flera storlekar
Från 69 95  kr
15x2500x900mm
Från 449  kr
Fibrotech
Finns i flera färger
Från 1 395  kr
Från 94 95  kr