Träskydd Kisel Silvergrå Midun

4 L
ART.NR: 198914
Träskydd Kisel ger efter 1-4 månader träet en vacker silvergrå yta. Produkten passar till trallvirke, terrasser och utemöbler.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Träskydd Kisel Silvergrå Midun

Midun Träskydd Kisel är en produkt som efter några månader ger träet en naturlig och vacker silvergrå yta. Träskyddet motverkar sprickbildning på alla typer av tryckimpregnerade oskyddade träytor utomhus. Produkten passar till trallvirke, terrasser och utemöbler. Resultatet ger en motståndskraftig och underhållsfri silvergrå yta som skyddar träet under många år. Den vackra silvergrå ytan växer successivt fram under 1-4 månader efter genomförd behandling (beroende på väderlek och underlag).

Behandling med Träskydd Kisel

Förbehandling

Nytt liksom gammalt, tidigare obehandlat, tryckimpregnerat virke kan behandlas. Det bör dock vara helt torrt varför nytt tryckimpregnerat trä kan behöva torka minst 6 månader före behandling. Innan applicering täcker du glas och andra känsliga ytor för att undvika missfärgningar på dessa. Tvätta ytan som ska behandlas noggrant och låt torka väl. All gammal olja måste avlägsnas innan behandling med Midun Träskydd Kisel.

Applicering

Stryks flödigt med pensel eller roller i två strykningar med minimum två timmars torktid emellan. Låt ytan torka i minst 4 timmar efter andra behandlingen varefter ytan är klar att beträda. Efter genomförd behandling har ytan ett flammigt utseende, vilket successivt under påverkan av sol och regn utvecklas till en vacker yta med en silvergrå ton. Detta tar några månader.

Underhåll

Det är bra att tvätta altanen varje vår för att bli av med smuts och lövrester som fallit under höst och vinter. För underhållstvätt efter genomförd behandling rekommenderas Midun Träskydd Kisel utspädd med lika delar vatten.

Teknisk data

Användningsområde: Träskydd för tryckimpregnerat virke Bindemedel: Natrium/Kaliumsilikat Densitet: 1,1 kg/l Dammtorr: 1 tim

Hälsa och miljö

  • Produkten etsar glas varför alla sådana ytor som eventuellt kan utsättas för stänk eller liknande måste täckas över innan man börjar arbetet.
  • Skydda ögonen och ha gärna skyddshandskar under arbetet.
  • Flytande färgrester skall inte hällas ut i avloppet utan lämnas till lokal miljöstation.

Se även information i Säkerhetsdatabladet.


Midun - Ett smartare val

Midun är det smarta valet när du behöver kvalitetsprodukter till ett riktigt bra pris. Varumärket grundades 2013 och har sedan dess fokuserat på att leverera produkter av nordisk kvalitet. I sortimentet hittar du bland annat prisvinnande väggfärg, spackel, trallolja, fönsterfärg, penslar, rödfärg, akrylatfärg och takfärg.

Är du ute efter budgetalternativ så ska du spana in Midun Basic som är anpassade för enklare projekt där du inte vill betala dyra pengar i onödan. Miduns produkter är utvecklade för det nordiska klimatets alla skiftningar och är Byggmax egna varumärke, därför hittar du bara produkter från Midun hos oss.
Läs mer
Varumärke Midun
Leverantörens artikelnummer 14011401

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är rengöring och underhållet viktigt, och det är inte för sent att även om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan där en altantvätt med såpa och inoljning med trallolja fungerar väldigt bra. Med vår guide får du veta hur du ska gå tillväga för att rengöra trall så du kan njuta av en altan som känns som ny år efter år!
  • Att måla sin fasad av nyuppsatt panel är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat. Bjud gärna in lite vänner att hjälpas åt och måla så blir arbetet både roligare och går fortare.
  • Funderar du på att måla ditt nya staket eller är det dags att måla om ditt befintliga? Det finns några bra saker att tänka på beroende om staketet är byggt med tryckimpregnerat eller obehandlat virke samt om det tidigare varit målat. Vi visar hur du lyckas med att få ett snyggt och hållbart resultat, vilket är viktigt med tanke på hur utsatt ett staket är.