Underlagstak Bison

25x1,36m, Diff-tätt
Artikelnummer: 6303014
Vikt: 6
Bison Underlagstak är ett P-märkt diffusionstätt, vattenavledande underlagstak av armerad HD-polyeten som är belagd med LD-polyeten på båda sidor.
Välj butik för att se lagertstatus
Inte tillgänglig online
Skickas inom
3-5 vardagar
575 00 kr /st
st
= 1,00 st
Underlagstak Bison
Bison Underlagstak är ett P-märkt diffusionstätt, vattenavledande underlagstak av armerad HD-polyeten som är belagd med LD-polyeten på båda sidor. Materialet är UV- och alkalistabiliserat. Bison Underlagstak uppfyller Arbetsmiljöverkets krav på genomtrampningsskydd i tak och bjälklag. Underlagstaket är luft- och ångtätt. Montering görs parallellt, eller vinkelrätt över takfallet. Avståndet mellan takstolarna får maximalt vara 1500 mm. Taklutningen ska vara minst 14˚. Lagras i obruten förpackning eller så att den ej utsätts för fukt och värme.

Funktion

Bison Underlagstak används som ett vattenavledande skikt under yttertaket. Underlagstaket leder ut kondens och eventuellt drivvatten som letat sig in under yttertaket. Därmed hindras att fukt tränger in i konstruktionen. Utöver ändamålet som underlagstak kan produkten även användas som säkerhetsäv (luft- & ångspärr med genomtrampningsskydd) i bjälklag. Produkten kallas ibland också kombinationsväv.

Fördelar

Den låga vikten (145 g/m2) ger en enkel och smidig montering. Det kan jämföras med råspont (10-12 kg/m2). Bison Underlagstak är alltså både mer ekonomiskt att transportera, och enklare att hantera på arbetsplatsen. Materialet går snabbt att montera, vilket gör att man snabbt får ett väderskydd.
Snabba fakta
Typ Underlag
Varumärke Bison