Utomhusmöbelgrupp Kungshamn Baltic Garden

ART.NR: 687164543
Loungegrupp i vitlaserad furu. Möblernas klassiska design skapar en rovgivande och charmig atmosfär i trädgåren och bjuder in till många trevliga sommarstunder.
Läs mer
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Utomhusmöbelgrupp Kungshamn Baltic Garden

Loungegrupp i vitlaserad furu. Möblernas klassiska design skapar en rovgivande och charmig atmosfär i trädgåren och bjuder in till många trevliga sommarstunder.Generell information om Utemöbler i Furu.
På furumöbler är det precis som andra trämöbler inte ovanligt med svarta prickar, de uppkommer av föroreningar i luften som förs ner av regn. Det är viktigt att du tvättar möbeln när dessa uppkommer. Den enda sättet att undvika svarta prickar är att underhålla möbeln, tvätta den med jämna mellanrum och använda möbelskydd. Vi rekommenderar möbelskydd till alla utomhusmöbler i trä. Trä är ett levande material och om du täcker möbeln med ett möbelskydd sparar du mycket underhåll.

Efterdra skruvar och muttrar
Eftersom trä är ett levande material kan skruvarna behövas dras åt med jämna mellanrum, framförallt när möbeln är ny. Efterdra med försiktighet, knastrar det i träet har du dragit för mycket.

Laserad furu
Laserade utemöbler för utomhusbruk sköts på samma sätt som tryckimpregnerade furumöbler. Olja 1-2 gånger per år och tvätta med jämna mellanrum. Torka av överflödig olja.

Målad furu
Målade furumöbler efterbehandlas med vattenbaserad utomhusfärg om inget annat anges från fabrikanten. Möbeln behöver inte behandlas varje år, hur ofta den måste behandlas beror på hur trädgårdsmöbeln är placerad. Oftast är det vid ändträet där färgen spricker först, när detta sker måste möbeln behandlas. Gula kvistgenomslag förekommer i vissa fall redan efter några veckor, i andra fall kommer det efter några månader eller år, de kommer med tiden blekas av solen. Kvistgenomslagen uppstår pga av den kåda kvisten innehåller. Det går att måla över med rekommenderad färg från leverantören men om man har otur kan de slå igenom igen, det bästa är därför att låta naturen ha sin gång och bleka dessa naturligt.

Oljad furu
Oljade furumöbler behöver oljas regelbundet för att behålla stabilitet och undvika sprickbildning. Olja 2-3 gånger per år och tvätta innan så att möbeln är ren och torr. Låt möbeln torka och torka sedan av överflödig olja. Olja in på nytt när träet känns torrt.

Obehandlad furu
Obehandlade furumöbler behöver behandlas på något sätt för att tåla att användas utomhus. Möbeln kan målas, oljas, laseras eller lackas, och skötseln därefter beror på vilken behandling du har valt.

Placering
Hur du väljer att placera din furumöbel kan ha stor betydelse, om möbeln placeras under tak krävs inte lika mycket underhåll, placeras möbeln utan tak krävs mer underhåll och vi rekommenderar då möbelskydd. Om det är en regnig sommar kommer möbeln kräva mer underhåll och även om möbeln är placerad i en vattennära miljö kommer den kräva mer.

Vinterförvaring
Innan vintern bör du tvätta möbeln noggrant och om möbeln är tryckimpregnerad eller målad bör denna oljas. Tänk på att de sena sommarmånaderna sliter hårt på möbeln, olja gärna in trädgårdsmöbeln redan i augusti när du ska ställa in din möbel, på så sätt håller möbeln bättre och oljan hinner torka in i trät. Ett tips är att efterdra alla skruvar och muttrar innan vinterförvaringen.

Möbelskydd
Att använda möbelskydd är en billig försäkring för dina möbler. När du placerar ett möbelskydd över möbeln finns det några saker att tänka på. När skyddet är på möbeln skall det finnas en luftspalt mellan marken och skyddet för att ge möbeln ventilation, det är även viktigt att skyddet inte ligger dikt mot bordsskivan. De flesta möbelskydden är inte helt vattentäta p.g.a. att de ska andas något, detta gör att vattnet måste ha möjlighet att rinna av skyddet, undvik därför vattensamlingar. Om det inte är god ventilation kan svartmögel bildas.


Specifikationer

 • Färg: Vit
 • Material: Furu

Specifikation Stol

 • Färg Stol: Vit
 • Djup Stol: 69 cm
 • Höjd Stol: 72 cm
 • Kräver Montering Stol: Ja

Specifikation Bord

 • Färg Bord: Vit
 • Djup Bord: 58 cm
 • Höjd Bord: 45 cm
 • Bredd Bord: 120 cm
 • Kräver Montering Bord: Ja

Specifikation Soffa

 • Färg Soffa: Vit
 • Djup Soffa: 179 cm
 • Höjd Soffa: 72 cm
 • Kräver Montering Soffa: Ja
Läs mer
Varumärke Baltic Garden

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • En altan förändrar husets helhetsintryck men är framförallt en plats att vistas och umgås på. Ofta byggs ett eller flera räcken som fästs i stolpar och i vissa situationer är det till och med krav på räcke. Beroende på om du vill ha ett räcke som är vindskyddande, högt eller lågt måste stolparna anpassas. I den här guiden visar vi hur du får stolparna riktigt stabila
 • En altan förändrar husets helhetsintryck men är framförallt en plats att vistas och umgås på. Ett räcke är först och främst till för att förhindra olyckor, men är självklart också ett roligt projekt som kommer att bidra till din altans karaktär. Beroende på om du vill ha ett räcke som är vindskyddande, högt eller lågt måste konstruktionen anpassas och i vår guide visar vi grunderna.
 • En altan förändrar husets helhetsintryck men är framförallt en plats att vistas- och umgås på. Det finns nästan inga begränsningar för hur en altan kan se ut men det är bjälklaget som skapar förutsättningarna för att montera trallen. Ett välbyggt bjälklag är minst lika viktigt som en bra monterad trall och i vår guide visar vi hur du bygger ett stabilt bjälklag som håller i många år.
 • Ett altantak förlänger säsongen för hur länge du kan använda din altan, samtidigt som det skyddar mot solljus och regn. Ett altantak förändrar hela känslan av altanen och skapar i princip ett extra rum. Det är viktigt att få till rätt lutning och hållfasthet när du bygger altantak. I den här guiden visar vi en enklare konstruktion som du kan anpassa efter dina behov och önskemål.
 • Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är rengöring och underhållet viktigt, och det är inte för sent att även om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan där en altantvätt med såpa och inoljning med trallolja fungerar väldigt bra. Med vår guide får du veta hur du ska gå tillväga för att rengöra trall så du kan njuta av en altan som känns som ny år efter år!
 • En altantrappa skapar en bekväm anslutning till gräsmattan och är i de flesta fall något du måste ha, då en altan sällan ligger i marknivå. Det finns många tillvägagångssätt för att bygga en trappa där det enklaste är att använda färdiga vangstycken. I vår guide kommer vi att visa en täckt trappa som ger ett gediget och exklusivt intryck men som har en förvånansvärt enkel konstruktion.
 • När våren börjar ge sig till känna är det hög tid för bygga altan och att förbereda för sommarens utehäng. Oavsett om du tänker dig en stor eller liten altan är det bra att tidigt börja fundera på hur du vill utnyttja din altan så att du får med alla delar från start. Utseendet kan du dessutom variera med olika val av trall och läggningsmönster och vilken typ av räcke du väljer.