Våtrumsremsa

Godkänt tätskikt våtrum (BKR), 0,1x30m
ART.NR: 06603
Ska du renovera badrummet eller bygga nytt spa i källaren Då är ett väl utfört förarbete förutsättningen för 
Läs mer
st
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
Sök efter postnummer
Hjälp med installation?
Vi erbjuder hjälp till fast pris Läs mer

Våtrumsremsa

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt spa i källaren Då är ett väl utfört förarbete förutsättningen för ett lyckat resultat. För att hjälpa dig på vägen har Byggmax utvecklat Byggmax foliesystem och Byggmax rollbart system som innehåller alla produkter du behöver, tillsammans med lättbegripliga anvisningar för hur du ska gå till väga.

Byggmax våtrumsremsa är en ång- och vattentät remsa som ingår i Byggmax foliesystem och Byggmax rollbart system som används som tätskikt bakom keramik eller stenbeläggningar i bostäder och utrymmen med liknande belastning. Systemen uppfyller kraven på vatten- och ångtäthet enligt Boverkets byggregler och Byggkeramikrådets branschregler för våtrum.

Användningsområde

I bägge systemen används våtrumsremsan till att försegla golv- och väggvinkeln samt väggvinklar innan montering av Byggmax våtrumsfolie eller i Byggmax rollbart system.

Byggmax bägge tätsystem skall ej användas på underlag som innehåller fukt överstigande 85 % RF (relativ fuktighet) eller i utrymmen med risk för tillskjutande fukt, som exempelvis källare eller en oisolerad platta på mark. Våtrumssystemen ska alltid täckas med keramik eller stenbeläggningar.

Egenskaper

Byggmax våtrumsremsa består av två yttre lager polypropylenväv med en inre kärna av ångtät polypropylenfilm. Ånggenomgångsmotsåndet är över 1,7 miljoner s/m. Byggmax våtrumsremsa monteras med Byggmax tätmembran på sugande underlag som uppfyller kraven från BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum).

Underlag och montering

Montering skall utföras fackmannamässigt. Det innebär att användaren ska följa Byggmax monteringsanvisning samt att underlag stämmer överens med BBV. Monteringsanvisning finns på Byggmax hemsida och BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum) finns på Byggkeramikrådets hemsida, www.bkr.se.

Hållbarhet och förvaring

24 månader i oöppnad originalförpackning. Förvaras frostfritt.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer 06603

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Visst låter det lockande att renovera badrummet själv och spara tusentals kronor? Ett av de viktigaste momenten när du bygger ditt våtrum är tätskiktet och foliebaserade system liknar montaget att tapetsera. Med dagens tätskikt minimeras många av de risker som tidigare fanns i rollbara system. I vår guide tar vi upp vad du behöver tänka på före, under och efter montaget av tätskiktet.