Vinylgolvets fördelar och användningsområden | ByggmaxVinylgolvets fördelar och användningsområden | Byggmax

Vad är vinylgolv?

Här kan du läsa om vinylgolv och dess fantastiska fördelar och användningsområden.

Vinylgolv är ett omtyckt golv i svenska hem. Det består av flera skikt av stabiliserande glasfiber, dekorlager, kärna av SPC, LVT eller HDF och ett skyddande ytskikt. Ytskiktet ger golvet en hög tålighet mot fläckar, repor och slitage. Kärnan gör golvet mycket motståndskraftigt mot slag och stötar. Ofta är även vinylgolv 100% vattentäta. Materialen har över tid utvecklats och är numera mer miljövänliga och fria från ftalater. Dekorlagret utgör designen på golvet där du kan välja på en mängd olika autentiska utseenden som exempelvis trä och sten. De olika skikten resulterar i ett otroligt slittåligt golv för alla inredningsstilar med flera fördelaktiga egenskaper.

Vinylgolvets fördelar och användningsområden| ByggmaxVinylgolvets fördelar och användningsområden| Byggmax

Flera fördelar med vinylgolv i hemmet 

Vinylgolvets fantastiska egenskaper gör det lätt att förstå varför det är så populärt. Med vinylgolv kan hemmet utstå stora påfrestningar från barn, husdjur och gäster i form av spill, slag och slask. Därför är det otroligt uppskattat att ha vinylgolv i hall och kök. Det kan med fördel även läggas i badrummet och du kan också lägga golvvärme under. Dessutom är vinylgolv skönt att gå på och har en ljuddämpande effekt vilket bidrar till ett mer harmoniskt hem. Den ljuddämpande egenskapen gör vinylgolv till exempel perfekt för barnens rum så att lekarna kan flöda fritt utan att störa hela huset. Vid städning rengörs vinylgolv enkelt med såpa och vatten.

Det är inte heller komplicerat att få lagt ditt nya vinylgolv utan numera görs det lätt med klick-system. Ett tips är att beställa hem golvprov på vinylgolv från oss för att kunna se vilket som passar bäst hemma hos er.

Inspireras av våra guider-steg-för-steg