Ytterpanel

Ytterpanel från Byggmax. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Oavsett om du vill ha en liggande, stående eller färdigmålad ytterpanel hittar du den på Byggmax. Naturligtvis har vi även väggpanel för inomhusbruk. Vad sägs om en tjusig pärlspont?

 

Fakta om ytterpanel

  • Byggmax ytterpaneler kommer från fina granar från svenska skogar
  • Brädorna är tillverkade av granstockens centrumdel
  • Panel har en finsågad sida som ska sitta utåt – målarfärg fäster bättre då
  • Trä är det allra vanligaste fasadmaterialet i Sverige
  • Undvik skarvning av panelbrädor så mycket du kan
  • Undvik även att spika genom två panelbrädor. Brädorna måste kunna röra sig fritt inbördes

 

   Grundmålad panel – gör det enkelt för dig
   Om du köper ogrundad panel måste du måla så fort som möjligt efter inköp, annars riskerar väder och vind att förstöra virket. Grundmålad panel däremot är ju redan grundad, så du kan vänta upp till sex månader med att måla.

 

   Mellanstruket – för bra för att vara sant?
   Om grundmålad panel är genialisk är den mellanstrukna panelen nästan för bra för att vara sann. Den är både grundad och mellanstruken och du kan vänta upp till ett år med att toppstryka. Välj vilken slutfärg du vill. Ska du till exempel måla huset svart väljer du med fördel den grå panelen. Snabbt, smidigt och framför allt – enkelt!

Panelen ger huset ett skönhetslyft

Oavsett om du ska byta ut en gammal panel eller sätta panel på ett nybygge, kommer du att märka att det är din ytterpanel som ger huset dess utseende. Det finns mycket man kan göra med panelen. Du kan köpa obehandlad panel och välja att måla den i vilken färg du vill, men du kan också hitta grundmålad och mellanstruken panel hos oss. De rillade kanterna på många av våra paneler gör att färgen får extra god vidhäftning. På så sätt kan du njuta av ditt bygge i många år. Vi har naturligtvis också alla andra tillbehör du behöver för att kunna montera och måla din panel. Hur mycket panel går det åt? Kom in till en av våra butiker så hjälper vi dig eller varför inte ta hjälp av en hantverkare. Vi hjälper dig med offerten!

 

Hur sätter man upp ytterpanel?

Hur byter man ytterpanel? Hur spikar man ytterpanel? Får svar på alla dina frågor här! Vi guidar dig steg-för-steg hur du sätter fast din fasadpanel. Här är exempel på verktyg som kan med fördel införskaffas: Hammare med dubbelklo, måttstock, vattenpass, fogsvans, stege, cirkelsåg etc.

 

Billig ytterpanel från Byggmax

Hos Byggmax hittar du ytterpanel i många olika utföranden. Välj mellan liggande eller stående panel som är obehandlad, grundstruken och mellanstruken. Hos oss hittar du kvalitet till ett bra pris

 

 

1 produkt

1 produkt