Vägghängd toalett

Husets mest använda stol -toalettstolen- skänks sällan särskilt många tankar – trots att den är oumbärlig i ett modernt hem. Eftersom toaletten ska hålla i många år är det klokt att ta redan på vilka alternativ som finns och vad som passar i ditt hem. En vägghängd toalett passar in bra i de flesta hem.

 

Vilken toalettstol ska jag välja till mitt nya badrum?

Att välja ut en ny toalettstol är inte det enklaste, det finns mängder av olika modeller att välja mellan. Innan du börjar leta bland alla varianter och modeller som finns på marknaden idag, är det bra om du bestämt dig för om du ska ha en golvstående, inbyggd eller vägghängd toalettstol eftersom det påverkar vilka modeller du ska titta efter. De nya och moderna toalettstolarna har bland annat smart spolning, Fresh WC som standard, vilket ger en doft och underlättar rengöring genom en doseringstablett vid spolknappen och är lättare att rengöra. Till din nya toalett rekommenderar vi en toalettsits med mjukstängning, när du väl införskaffat en, kan du inte vara utan.

Hos oss på Byggmax hittar du olika typer av toalettstolar allt från fristående till kompletta vägghängda toalettstolar. Vi har vägghängd toalett från IFÖ, Cersanit, Gustavsberg och IDO.

När du väl bestämt dig för vilket toalett som kommer passa bäst in i ditt nya badrum, så finns vi till för att hjälpa dig både i butik och online. För mer inspiration till ditt nya badrum, se våra badrumsinredningar eller varför inte kolla på kakel och klinkers?

I vår stora katalog av DIY-projekt hittar du flera olika guider på hur du installerar toaletter. Ta en titt på våra projekt Installera inbyggd toalett, installera vägghängd toalett och installera golvstående toalett

Hur fungerar montering av vägghängda toaletter?

Att välja en vägghängd toalett är ett smart val eftersom toaletten blir nättare och modernare samt att det blir mycket enklare att städa under och runt toaletten.

Alla har vi olika storlekar i badrummet och det kan därför vara viktigt att kontrollera vägghängda toaletters mått innan du köper den, de är även bra att se över djup på en vägghängd toalett så att det inte blir för trångt i badrummet, det är det sista man vill när man lagt ner så mycket på ett nytt badrum.

Det är viktigt att förberedelserna är gjorda i bakomliggande konstruktioner för att krafterna från toaletten kan tas om hand. Vägghängda toaletter, men även inbyggda ska fästas i väggen och därför måste det finnas ordentliga fästningsmöjligheter. Murade eller gjutna väggar brukar inte innebära några problem.

 

 

Köp vägghängd toalett billigt från Byggmax

Välkommen in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av vägghängda WC.  

I vår gör-det-själv-guide kan du se flera andra projekt för hemmasnickaren.

Läs mer
Filtrera

24 träffar

Sortera på
Ifö
Vit, mjuksits, dubbelspolning
4 505  kr
Grohe
Inkl cictern och soft close sits
3 995  kr
Ifö
Vit, mjuksits
2 985  kr
Ifö
Vit, mjukstängande hårdsits
3 849  kr
Gustavsberg
Vit, mjukstängande hårdsits, hygenic flush
2 599  kr
Gustavsberg
Vit, mjuksits
1 899  kr
Ifö
Vit, mjuksits
2 019  kr
Laufen
Vit, rimfree, exklusive sits
2 599  kr
Laufen
Vit, ink mjuksits
1 099  kr
Ifö
Vit, mjukstängande
3 705  kr
Geberit
Alpinvit
24 885  kr
Ifö
Vit, mjuksits
1 499  kr
Geberit
Alpinvit
14 999  kr
Laufen
Vit, ink inbyggnadsfixtur, nedre väggfäste, kromad tryckplatta samt WC-skål Pro N
3 795  kr
Geberit
Vit/krom
50 559  kr
Ifö
Vit, mjukstängande
2 389  kr
Geberit
Vit/glas
24 415  kr
Geberit
Alpinvit
51 505  kr
Laufen
Vit, ink inbyggnadsfixtur, nedre väggfäste, kromad tryckplatta, WC-skål Pro samt WC-sits slim Pro
5 595  kr
Geberit
Vit/krom
26 435  kr
Geberit
Borstat rostfritt stål
22 365  kr
Geberit
Alpinvit
44 799  kr
Geberit
Alpinvit
22 159  kr
Geberit
Svart
22 365  kr