Vägghängd toalett

Husets mest använda stol -toalettstolen- skänks sällan särskilt många tankar – trots att den är oumbärlig i ett modernt hem. Eftersom toaletten ska hålla i många år är det klokt att ta redan på vilka alternativ som finns och vad som passar i ditt hem. En vägghängd toalett passar in bra i de flesta hem.

 

Vilken toalettstol ska jag välja till mitt nya badrum?

Att välja ut en ny toalettstol är inte det enklaste, det finns mängder av olika modeller att välja mellan. Innan du börjar leta bland alla varianter och modeller som finns på marknaden idag, är det bra om du bestämt dig för om du ska ha en golvstående, inbyggd eller vägghängd toalettstol eftersom det påverkar vilka modeller du ska titta efter. De nya och moderna toalettstolarna har bland annat smart spolning, Fresh WC som standard, vilket ger en doft och underlättar rengöring genom en doseringstablett vid spolknappen och är lättare att rengöra. Till din nya toalett rekommenderar vi en toalettsits med mjukstängning, när du väl införskaffat en, kan du inte vara utan.

Hos oss på Byggmax hittar du olika typer av toalettstolar allt från fristående till kompletta vägghängda toalettstolar. Vi har vägghängd toalett från IFÖ, Cersanit, Gustavsberg och IDO.

När du väl bestämt dig för vilket toalett som kommer passa bäst in i ditt nya badrum, så finns vi till för att hjälpa dig både i butik och online. För mer inspiration till ditt nya badrum, se våra badrumsinredningar eller varför inte kolla på kakel och klinkers?

 

Hur fungerar montering på en vägghängd toalett?

Att välja en vägghängd toalett är ett smart val eftersom toaletten blir nättare och modernare samt att det blir mycket enklare att städa under och runt toaletten.

Alla har vi olika storlekar i badrummet och det kan därför vara viktigt att kontrollera en vägghängd toaletts mått innan du köper den, de är även bra att se över djup på en vägghängd toalett så att det inte blir för trångt i badrummet, det är det sista man vill när man lagt ner så mycket på ett nytt badrum.

Det är viktigt att förberedelserna är gjorda i bakomliggande konstruktioner för att krafterna från toaletten kan tas om hand. Vägghängda toaletter, men även inbyggda ska fästas i väggen och därför måste det finnas ordentliga fästningsmöjligheter. Murade eller gjutna väggar brukar inte innebära några problem.

 

Köp vägghängd toalett billigt från Byggmax

Välkommen in i din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av vägghängda WC.  

I vår gör-det-själv-guide kan du se flera andra projekt för hemmasnickaren.

15 artiklar

15 artiklar