Innerdörrar

Innerdörrar finns i en mängd olika utförande och kan ge ett rum ett helt ny känsla. Idag finns det ingen begräsning för hur en innerdörr kan se ut då detf inns allt från enkla, släta och formpressade dörrar till massiva dörrar med glaspartier att välja mellan. 

Vi har billiga innerdörrar av bra kvalitet som passar i alla rum. Våra traditionella spegeldörrar passar i de flesta svenska hem. När det är dags att byta innerdörr kan du välja mellan att antingen köpa en innerdörr med karm eller bara byta själva innerdörren. Karmen behöver du byta i de fall då den gamla karmen har andra mått än vad som passar den nya dörren, eller om gångjärnet är av en gammal modell som inte passar med nya dörrar. 

Går det att renovera en innerdörr?

Det enklaste och billigaste innerdörrarna är tillverkade av en formpressad MDF-ram där mittendelarna av dörren är förstyvad och korrugerad wellpapp. Det är också vanligt med dörrar som bara är formpressad MDF, en så kallad semimassiv dörr. De innerdörrar som är dyrare är troligt massiva innerdörrar, de ger en mer gedigen känsla på grund av sin tyngd. Utseendemässigt så ser du ingen skillnad, utan det är egenskaperna som avgör. Ska du till exempel byta dörr till sovrummet kan en mer ljudisolerad dörr vara något att föredra. 

Högerhängd eller vänsterhängd innerdörr?

Med dagens innerdörrskarmar och dörrblad bestämmer du vid montaget om den ska vara högerhängd eller vänsterhängd, För att veta vilken hängning en dörr har så ställer du dig på den sida av dörren där gångjärnen syns när dörren är stängd, sitter de på vänster sida är den vänsterhängd och sitter de på högersida är de högerhängd. Om dörren ska monteras till ett badrum måste en ventilerad badrumströskel läggas till ut mot den vanliga tröskeln vid beställning.

Hur mäter du en innerdörr?

Innerdörrskarmar anges i decimeter, exempelvis 9 x 21, där 9 är bredden och 21 är höjden. Dessa mått kallas modulmått och anges storleken på väggöppningen där karmen ska monteras vilken i detta fall blir 90 cm brett och 210 centimeter högt. Karmens verkliga storlek är 20 mm mindre än modulmåttet för at ge plats år drevisolering samt jämna ut rörelser mellan karm och vägg.

Gör det själv

Du har väl inte missat våra guider & steg-för-steg projekt? Byggmax har tagit fram hundratals utförliga steg-för-steg guider som hjälper dig att lyckas, från start till slutresultat. Med ett öppet sinne och lite fantasti kan du bygga nästan vad som helst. För dig som behöver hjälp att montera en innerdörr så guidar vi dig steg-för-steg. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig att lyckas.

Billiga innerdörrar från Byggmax

Hos oss på Byggmax kan du alltid hitta många prisvärda innerdörrar i flera olika utförande. Att byta innerdörr är varken dyrt eller svårt, Kom in i din närmaste Byggmax-butik eller kolla in vårt sortiment av innerdörrar online.

Hos oss hittar du en mängd olika innerdörrar av riktigt bra kvalitet. Vi har innerdörrar i många olika stilar och utföranden så att du ska hitta en som passar just ditt hem. Handla enkelt hos oss både i butik och online.

 

Vi har dörrar för alla rum och stilar. En traditionell spegeldörr passar i de flesta fastigheter. Eller kanske en ny toalettdörr? Vi har även innerdörrar med ett mer modernt utseende och funktioner för att passa just ditt hem. Om dina gamla dörrar gnisslar kommer du att uppleva en stor förbättring vid ett byte till modernare varianter. Ibland kan man renovera en dörr bara genom att byta handtag och kanske måla om den, men ofta är det bättre och till och med billigare att köpa en ny dörr. Vi har även dörrkarmar och trösklar samt alla verktyg du behöver för ditt projekt. Monteringen av de tyngre modellerna kan kräva två personer - våra populära instruktionsfilmer är bra för dig som aldrig tidigare monterat en dörr.

 

Hur mäter man innerdörrar?

När du ska mäta din innerdörr så pratar man om modulmått. Dessa mått anger hålet i väggen där karmen är monterad. Så för att mäta ut vilka mått din nya dörr ska ha så mäter du helt enkelt längden och bredden på dörrhålet.

 

Vilken färg ska man ha på innerdörren?

Vilken färg du ska ha på innerdörren är helt upp till dig själv och vad du tror kommer att passa in. Innerdörrar är en snygg inredningsdetalj som bör passa ihop med stilen du har hemma, se över vad du har för stil och matcha med olika färger och utföranden. Vi har såväl färdigmålade dörrar i obehandlat virke, vilka du själv kan ytbehandla för önskat resultat eller ge en personlig touch. En gedigen furudörr är skandinavisk allmoge när det är som bäst, men vi har även modeller av glas som låter ljuset röra sig fritt mellan dina rum.

 

Hur justerar man en innerdörr?

Hur du justerar en innerdörr beror helt på vad det är som ska justeras. Du kan exempelvis dra ut och vrida låskolven så att den passar till urtaget i karmen. Ibland kan du även behöva skruva åt snäppgångjärnen eller eventuellt klicka i dörren på nytt för att den inte ska knarra.

 

Gör det själv

Du har väl inte missat våra gör det själv – projekt? Byggmax är av och för hemmafixaren och kan du inte helt själv så vill vi hjälpa dig att lyckas med ditt byggprojekt. Med ett öppet sinne och lite fantasi kan du bygga nästan vad som helst! För dig som behöver hjälp att montera innerdörr så guidar vi dig steg för steg. Vi kan även hjälpa dig att ta upp ett nytt dörrhål i en bärande vägg eller visa hur du sätter igen ett dörrhål. Vi har materialen, råden och inspirationen för att hjälpa dig att lyckas!

 

Billiga innerdörrar från Byggmax

Hos oss på Byggmax kan du alltid hitta många prisvärda innerdörrar i flera olika stilar och utföranden. Att byta dörrar är varken dyrt eller svårt, så se till att köpa din innerdörr med karm hos oss.

 

 

 

62 artiklar

62 artiklar