Dörrfoder och fönsterfoder

Hos oss på Byggmax hittar du dörrfoder, fönsterfoder och foderlister till ett riktigt bra pris – självklart med riktigt god kvalitet!

Foder är en list med två rundade kanter på den synliga sidan och en platt på baksidan som mestadels används till att ramla in dörrar och fönster. Byggmax har flera olika varianter av foder. En populär profilerad list är dörrfoder allmoge. 

Att rama in dörrar och fönster är både snyggt men ger också ett effektivt skydd av god kvalité.

Hur monterar du dörr- och fönsterfoder?

Foderlister fästs vanligtvis med dyckert vilket är en spik utan huvud, alternativt ett väldigt litet huvud. Anledningen till att den har så litet huvud är för att den ska synas så lite som möjligt på de dörrfoder och fönsterfoder du planerar att ha i hemmet. Vill du att spikhuvudet inte ska synas alls kan du efter montering måla huvudet med vit färg.

Ett tips är att förvara dina foder inomhus minst ett dygn innan montering, för att den ska anpassas till rumstemperaturen i rummet. På så sätt minskar spänningarna i träet, vilken förenklar användningen.

 

Måla dörr- och fönsterfoder inomhus

Eftersom att trä är ett levande material är det inte möjligt att det med tiden sluts ut eller utsätts för fett, smuts och slag. Därför kan du lätt snygga till dina dörr- eller fönsterfoder inne genom att måla om den. Ska du måla dina trälister och foder så är det viktigt att börja med att tvätta rent listen, slipa och grundmåla den. Eventuella sprickor lagas med latexfog. Sedan är det bara att måla listen till den kulör du önskar.

Köp dörr- och fönsterfoder billigt hos Byggmax

Kom in din närmaste Byggmax-butik eller online för att se hela vårt sortiment av dörr- och fönsterfoder.

Läs mer
Filtrera

10 träffar

Sortera på
Dörrfoder, S0502-Y, MDF
29 95  kr /m
Orac Decor
969  kr
Orac Decor
389  kr
Orac Decor
459  kr
SaunaSweden
2400x42x12mm
149  kr
Orac Decor
649  kr
Orac Decor
459  kr
Orac Decor
239  kr
Orac Decor
309  kr
Orac Decor
309  kr