Fasadlasyr Super Svart Cuprinol

Finns i flera storlekar
ART.NR: 190201
Cuprinol Fasadlasyr Super är en vattenburen lasyr för lasering av nytt och tidigare laserat trä. Ger en smutsavvisande och självrengörande yta. Svart kulör.
Läs mer
Volym:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Fasadlasyr Super Svart Cuprinol

Cuprinol Fasadlasyr Super är en självrengörande vattenburen lasyr för behandling av trä utomhus som är utsatta för hårda väderpåfrestningar. Trälasyren ger en genomskinlig färgton, som framhäver träets ådring och struktur samtidigt som den skyddar mot sprickbildning och fuktupptagning. Cuprinol Fasadlasyr Super är snabbtorkande, ger en ljusäkta och väderbeständig yta. Lasyren har en svart kulör som håller länge.

Så gör du

Nymålning

 1. Underlaget skall vara väl rengjort och torrt (max 16% fuktkvot). Impregnera Cuprinol Grundolja Träbas på hela konstruktionen.
 2. Stryk ytan 1-3 ggr med Cuprinol Fasadlasyr Super.
 3. Slipa ytan lätt mellan strykningarna. Stryk i panelens längdriktning för att undvika överlappning.

Ommålning

 1. Ytan tvättas med Cuprinol Målartvätt. Vid påväxt av mögel/alger skall ytan behandlas med avsedd rengöringsprodukt. Eftersköljes rikligt med vatten. Låt ytan torka innan målningen fortsätter.
 2. All gammal lös färg skrapas bort till fast underlag. Blanka ytor mattslipas för att få en god vidhäftning. Gråträ måste slipas bort till fast friskt trä. Underlaget skall vara torrt (max 16% fuktkvot).
 3. Trärena ytor impregneras först med Cuprinol Grundolja Träbas.
 4. Stryk ytan 2-3 ggr med Cuprinol Fasadlasyr Super. Slipa ytan lätt mellan strykningarna.

Lasyr

Lasyr är en tunnare typ av färg med mindre pigment och låg täckning. Detta innebär att lasyr har ett genomskinligt utseende där träets yta och struktur syns tydligt. Täcklasyr har mer pigment som täcker träytan, men även den visar träets struktur. Med lasyr bevarar du träets naturliga lyser och får ett skyddande ytskikt mot väder och vind. Lasyr kan målas på obehandlat, tryckimpregnerat och tidigare laserat trä och används ofta till fasader och altaner.

Hälsa och miljö

 • Flytande färgrester och tvättvätska får inte hällas ut i avloppet utan lämnas till miljöstation.
 • Ta hand om överbliven färg så att du kan använda den igen.
 • Återförslut öppnad burk väl.
Se även information i Säkerhetsdatabladet.

Läs mer
Märkning
GHS09
Miljöfarlig
Faroangivelser
H412
Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.
Skyddsangivelser
P101
Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
P501
Innehållet/behållaren lämnas till din lokala återvinningscentral.
Varumärke Cuprinol

Inspireras av våra gör-det-själv guider

 • Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är rengöring och underhållet viktigt, och det är inte för sent att även om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan där en altantvätt med såpa och inoljning med trallolja fungerar väldigt bra. Med vår guide får du veta hur du ska gå tillväga för att rengöra trall så du kan njuta av en altan som känns som ny år efter år!
 • Att måla sin fasad av nyuppsatt panel är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat. Bjud gärna in lite vänner att hjälpas åt och måla så blir arbetet både roligare och går fortare.
 • Funderar du på att måla ditt nya staket eller är det dags att måla om ditt befintliga? Det finns några bra saker att tänka på beroende om staketet är byggt med tryckimpregnerat eller obehandlat virke samt om det tidigare varit målat. Vi visar hur du lyckas med att få ett snyggt och hållbart resultat, vilket är viktigt med tanke på hur utsatt ett staket är.