Fröpåse Tomat, Hög, Gardener´s Delight

ART.NR: 151524
Körsbärstomat som ger riklig skörd av små röda tomater. Odlas i växthus. Plantera ut först när nattemp. överstiger 8°C. Skotten i bladvecken, "tjuvarna", ska tas bort. Köp 6 betala för 4, endast i butik fram till 31/8
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Fröpåse Tomat, Hög, Gardener´s Delight

Tomaten ”Moneymaker”” är en mycket fin tomatsort som ger rikliga skördar av röda tomater. Skörda tomaterna efter hand och se till att ge plantan tillräckligt med stöd då grenarna lätt blir tunga. Skotten som dyker upp i bladvecken de så kallade ”tjuvarna” på plantan ska tas bort efter hand.

Förodling

Börja förodla tomaterna 8-10 veckor innan beräknad plantering. Håll jorden fuktig. Den lägsta nattemperatur tomatplantorna klarar är 8°C. Låt plantorna gro i en temperatur mellan 18-21°C. Efter uppkomst ställ de ljust och en aningen svalare. Plantera om efter hand till 1 planta / kruka.

Förodling: Mars - April
Skörd: Juli - September
Plantavstånd: 50 cm
Radavstånd: 70 cm
Höjd: 150-200 cm
Växtläge: Sol
Antal frön/frp: 90 st
Läs mer
Varumärke Nelson Garden
Leverantörens artikelnummer 305

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.