Cement och bruk

Letar du efter bruk och cement för stora eller små projekt? Hos oss finner du det du behöver för att färdigställa dina bygg och inredningsprojekt.

Cement till alla dina projekt

Lägger du ny altan kan du behöva gjuta plintar för att skapa ett starkt fäste under plankorna? Hos oss på Byggmax kan du hitta betong och cement i alla de former, vanligtvis behöver du bara tillsätta vatten och sen är du igång med projektet. Vill du gjuta en större grund för en sommarstuga eller en lekstuga kan du behöva blanda i sand eller stenkross i cementen. För mindre projekt som snygga blomlådor eller krukor, en lampfot eller ljuslykta kan du blanda mixen direkt i en plastspann och dekorera med mosaik eller en krossad spegel.

Betongkonstruktion - Gör det själv

Har du besökt vårt stora galleri av gör det själv-projekt? Om inte så är det dags nu. Här hittar du bland annat hur du ska tänka kring betongkonstruktion - oavsett om du ska gjuta en blomlåda, sittbänk, trappa, bänkskiva eller kanske något helt annat. Vi guidar dig igenom ditt betongprojekt. 

Stilrent och hållbart

Cement är ett tidlöst och stiligt material som håller länge. Det passar bra in i många skandinaviska hem och med lite kreativitet kan du själv skapa riktigt intressanta detaljer. Det är också ett hållbart och stabilt material som ofta behövs när du lägger grunden till större ytor och byggprojekt. Här på Byggmax hittar du också gjutrör och stolphållare, samt armeringsjärn i olika storlekar så att dina stora byggen blir ordentligt stabila. Med rätt virke bygger du en altan för sommarens alla grillkvällar eller varför inte en egen liten snickarbod? Förena nytta med nöje nästa gång det är dags att "göra-det-själv".

Blanda betong - Så här gör du

Hur blandar man betong? Klicka dig in på vår guide blanda betong så får du hjälp med varje steg. Utöver det får du massor av tips och trix när det kommer till att arbeta med betong. För att bruket ska bli smidigt att arbeta med så gäller det att blanda det på rätt sätt, både gällande proportioner men också tillräckligt länge. Att blanda bruk är tungt så använd gärna en handhållen betongblandare eller en tombola. Ta hjälp av Byggmax guide blanda murbruk så visar vi dig hur man gör. 

Gjuta stödmur - Vi visar hur

En stödmur separerar två ytor och gör att du får ett snyggt och stabilt avslut vid exempelvis en uppfart eller en slänt. I Byggmax omfattande guide gjuta stödmur visar vi hur du går tillväga. Denna guide går även utmärkt att applicera på andra gjutningsprojekt.

Cement och bruk från Byggmax

Köp murbruk och cement från oss på Byggmax! Varför? Detta är ett starkt och tåligt material som kan användas till det mesta - samtidigt som priset talar för sig själv.

 

Gjuta bordsskiva i betong

Ett av våra mest populära betong-projekt i vår stora DIY-katalog är Gjut en bordsskiva i betong. Här går vi igenom och guidar dig från inköp till färdigt bord i ditt hem. Vi har även en guide för betonggolv inomhus som ger dig tips om hur du på bästa sätt gjuter golv inomhus.

Gjuta sula - Gör det själv

Första steget i att gjuta en sula är att se till att markförhållanden är bra och att underlaget där sulan gjuts ej binder vatten. Vill du bli guidad vidare? Besök i så fall vår gedigna guide gjuta sula så får du all hjälp du behöver. 

Läs mer
Filtrera

19 träffar

Sortera på
Grovbetong Basic 25kg
C20/25
från 38 55  kr /st
Grovbetong 25kg
C32/40
från 48 75  kr /st
Finbetong 25kg
C32/40
från 48 79  kr /st
Cement 25kg
25kg
från 56 95  kr /st
SNABBSTEN 5KG
Reparationsbruk, grå
från 269  kr /st
Putsbruk C 25kg
CS II
från 47 95  kr /st
Murbruk B 25kg
M2,5
från 47 95  kr /st
Stenspräck 2,5kg
Expanderande bruk, icke-explosivt
från 219  kr /st
GJUTA ENKELT 25KG
Finja
Snabbhärdande och blandningsfri betong till enklare fastgjutningar
från 82 95  kr /st
FISCHER CEMENT EXPRESS GRÅ 310ML
Fischer
Lagningsmassa
från 119  kr /st
Eldfast bruk 4,5kg
4,5 kg
från 135  kr /st
Byggfix 3kg
Filler - Husfix
från 194  kr /st
Eps-Betong 50L
18 kg
från 217  kr /st
Finbetong Basic 25kg
C20/25
från 46 95  kr /st
Lättklinker 50L
Lös i säck
från 169  kr /st
Gipsbruk Megaron
20kg, för limning och lagning
från 209  kr /st
Frostskydd 1L
För att undvika frostskador
från 88 95  kr /st
GROVBETONG ECO 25KG
C28/35
från 55 95  kr /st
Betongtvätt och skydd Nitor
Nitor
4 l
från 289  kr /st