Elkamin

En elkamin är en värmeenhet som är formgiven för att likna en traditionell kamin. Elkaminen används ofta som en ersättning till en äldre braskamin som ansluts i eluttag och som "brinner" med realistiska lågor.

Elkamin har många fördelar

En stor fördelar med en elkamin är att både kamin och installation är billigare än de flesta andra kamintyperna och lösningarna på marknaden. Elkaminer är också enkla att installera. Dessutom behöver du inte rengöra en elkamin. Den skapar inga restprodukter som den klassiska kaminen gör så du slipper både sot och rök i ditt hem. Men precis som möbler behöver en elkamin en liten dammtorkning då och då.

En elkamin ger värme

Värmemängden och effekten varierar från modell till modell. Det finns många modeller där värmen kan slås av. Det gör att kaminen kan användas året runt - även under varma sommarkvällar när lite extra mys önskas.

Värmen i en elkamin kan regleras

Många elkaminer har möjligheten att reglera värmen i flera olika nivåer. Många elkaminer är förinställda på antingen en hög och en låg nivå. En del modeller har också en mellannivå för fler valmöjligheter. Med reglaget är det möjligt att ställa in värmen efter behov.

Köp elkamin på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av elkaminer som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att hitta en elkamin som passar dig. Välkommen!

Filtrera

7 träffar

Sortera på
Kaminexperten
Finns i flera färger
Från 6 935  kr
Kaminexperten
Finns i flera färger
Från 6 495  kr
Kaminexperten
2 995  kr
Kaminexperten
Finns i flera färger
Från 4 579  kr
Kaminexperten
Finns i flera färger
Från 5 339  kr
Kaminexperten
8 405  kr
Kaminexperten
Finns i flera färger
Från 8 745  kr