Portabel AC

Med en portabel AC kan du flytta kylan i ditt hem där du bäst behöver den. En portabel AC är också det bästa alternativet för dig som bor i lägenhet eftersom där är det svårt att installera fasta aggregat. Den kanske största fördelen med en portabel AC är just att den är lätt att flytta. Under varma dagar kan du ha den i hemmakontoret under dagen, i tv-rummet på kvällen och i sovrummet på natten. Den passar också perfekt i sommarstugan eller att ta med på bilsemestern eller campingen.

Portabel AC är lätta att installera men kom ihåg att täta

Portabel AC är lätt att montera. En sak som är viktig för att få bästa effekt är att luftslang och fönstertätning monteras korrekt. Med fönstertätning täpper du till springan som skapas i öppningen där frånluftsslangen är placerad. Då förhindras varm luft sippra in genom springan. Då minskar du mängden värme som AC:n behöver kyla och då få du en större kyleffekt.

Hur stark portabel AC behöver du?

Ju högre kylkapaciteten är, desto större utrymmen kan du kyla och tvärtom. Generellt beräknar man att det krävs 70 Watt per kvadratmeter man vill kyla. Så välj en portabel AC med tillräckligt hög kyleffekt utifrån hur stor yta du vill ska kylas ner. En tumregel: det är alltid bättre att välja en aning mer kraftfull portabel AC än vad du behöver Solinsläpp och värme utifrån samt utrymmets planlösning och AC:ns placering påverkar hur stor kapacitet som krävs.

Köp portabel AC på Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av portabla AC:s som du köper enkelt från Byggmax. Kom in till din närmsta Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken portabel AC som passar dig. Välkommen!

filter-white Filtrera

5 träffar

Sortera på
Arctus Nordic
Inne: 360x395x185mm, Ute: 380x440x300mm
9 459  kr
Gelia
3.5-3.5 kW, R290
7 723  kr
EcoFlow
10 788  kr
Gelia
Vit, 2.6-2.6 kW
5 808  kr
Invest Living
306x805x362 mm
4 599  kr