FIXA EN RIKTIG JUL PÅ BYGGMAX

Nu kan vi äntligen fira en riktig jul tillsammans med alla våra nära och kära. Med våra julklappstips och juldekorationer maxar du julmyset. Många säger att vi har Sveriges billigaste julgran och vi är beredda att hålla med. Här hittar du olika sorters julgranar från Byggmax som rödgran, kungsgran och verklighetstrogna plastgranar. Vill du lysa upp julen har vi julbelysning utomhus och ljusstakar. Och för dig som älskar julpyssel har vi juldekoration det perfekta gör-det-själv projektet där du bygger en adventsljusstake.

Välkommen in i butik eller handla enkelt online. God jul!

BLI INSPIRERAD AV ANDRAS  JULPYSSEL

HÅLL GRANEN GRÖN OCH GRANN HELA JULEN

Vad vore väl en jul utan en ståtlig julgran? Ta hand om den på rätt sätt och se fram emot en lång jul med din gröna vän, utan barr på golvet och i strumporna.

1. Låt granen sakta vänja sig vid inomhusvärmen, för att undvika temperaturchock och en gran som tappar barren. Bästa tiden att ta in din gran är när vädret är milt. Vid minusgrader behöver den tinas upp i ett svalt utrymme i runt ett dygn innan den kan tas in i värmen. En bra plats är exempelvis ett garage, förråd eller i farstun där det är några plusgrader.

2. Vattnas alltid granen vid plusgrader, även när den står utomhus. Ju högre temperatur desto mer vatten dricker den. En gran som torkar ut kommer snart att börja barra.

3. Gör en ny snittyta när det är dags att ta in granen för klädning, så får den bästa uppsugningsförmåga. Sätt direkt i rikligt med vatten.

4. Placera gärna på gott avstånd från varma element eller en het kamin, för att minska uttorkning. Ett tips är att spraya grenarna med vatten om luften känns torr.

5. Vattna ofta - gärna varje dag. De första dagarna kan en gran dricka flera liter. Vanligt vatten är det bästa för törstiga granar.