Köksbänksolja Herdins

ART.NR: 186501
Köksbänksolja från Herdins. En specialolja för alla träytor i ditt kök.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Köksbänksolja Herdins

Herdins Köksbänksolja är en specialolja för träytor i köket. Produkten består av en blandning av noga utvalda oljor som ger en vacker och tålig yta med bra vatten- och smutsavvisande egenskaper.

Gör så här

Förbehandling
Se till att ytan som skall oljas är torr och fri från fett och smuts. Slipa trärena/oljade ytor med 120 slippapper, för att öppna upp ytan och ta bort gammal olja, på så vis är det lättare att uppnå ett jämnt slutresultat.

Applicering
Lägg på oljan i ett jämnt och tunt skikt med trasa eller skurnylon. Fördela oljan från icke sugande till sugande partier, tillsätt vid behov ytterligare olja så att hela ytan mättas. Torka upp överskottsoljan efter 20-30 minuter för att undvika blanka partier. Upprepa behandlingen vid behov.

Efterbehandling
När oljan har härdat i 24 timmar kan du efterpolera med vit skurnylon (exempelvis den vita delen av en hushållssvamp), för en tåligare och behagligare yta. Utsätt inte ytan för fukt under härdningen. Underhåll bänkskivan med Herdins Köksbänkolja 2-3 ggr/år.

Åtgång
500 ml räcker till ca 8-10 kvm beroende på träslag.


Ca 24 timmar.

TÄNK PÅ ATT

Ytor behandlade med Köksbänksolja rengörs med ljummet vatten, eventuellt med tillsats av såpa. När ytan blir sliten och känns torr och sträv kan den slipas med fint slippapper. Avlägsna allt slipdamm och applicera ett nytt lager Köksbänksolja.

Innehåller torkande oljor. Risk för självantändning av indränkta trasor, trassel etc. Använda trasor, trassel m.m. läggs i vatten eller eldas upp.
Läs mer
Märkning
Faroangivelser
EUH066
Upprepad kontakt kan ge torr hud eller hudsprickor.
Skyddsangivelser
EUH066
Upprepad kontakt kan ge torr hud eller hudsprickor.
Varumärke Herdins
Leverantörens artikelnummer 186501

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En central punkt i köket är diskhon och blandaren som bidrar till kökets estetiska uttryck. Förutom design finns även en del praktiska aspekter att ta hänsyn till. Det tål att funderas lite extra på vilka val du vill göra. Det finns många varianter att välja mellan och när du väl bestämt dig, så är det bara att följa vår guide för att få ett snyggt och bra resultat.
  • En av de allra viktigaste ytorna i ett kök är bänkskivan, inte minst för att den används dagligen, den sätter även stor prägel på kökets karaktär. Vill du förnya köket kan det räcka med att byta ut din bänkskiva för att köket ska kännas nytt och fräscht igen. Arbetet klarar du lätt på egen hand med hjälp av den här guiden och några få verktyg.