Kogödsel 40L Pall Hasselfors

ART.NR: 6115886
Kogödsel ger naturlig jordförbättring och innehåller alla näringsämnen som dina växter behöver.
Läs mer
helpall
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Kogödsel 40L Pall Hasselfors

Kogödsel kan du använda till alla växter i trädgården. Den kan antingen blandas ner i jorden som jordförbättring eller läggas på ytan som en mulch.

Till största del består kogödsel av mull som tillsammans med mikrolivet skapar en bra struktur på jorden. Kogödsel innehåller alla näringsämnen växter behöver och är speciellt rik på kalium, vilket gynnar blom-, frukt- och rotbildning. Näringen frigörs långsamt, vilket gör att växterna hinner ta upp den. Kogödseln har en tillsats av hönsgödsel som förstärker näringsinnehållet och balanserar innehållet av bland annat kväve.

Det är ingen risk att växterna bränns av för kraftig gödsling, utan kogödsel ger en mjuk gödseleffekt. Dessutom är kogödseln långtidsverkande, en del av näringen tas upp av växtrötterna direkt, medan resten frigörs på längre sikt.

Den här kogödseln är luktfri och lätt att hantera. Använd det som grundgödsel i trädgårdslandet, rabatterna och vid plantering. Det ultimata är att tillföra kogödsel återkommande varje år. Blanda in gödseln ordentligt i jorden med grep eller spade. I äldre planteringar och rabatter kan du mylla gödseln grunt ner i jorden med en kratta. En säck räcker till ca 5-10 m2.

Våren är den bästa tiden för att tillföra kogödseln för då kommer näringen växterna bäst till godo. Du kan även kombinera och komplettera kogödseln med andra gödselmedel, exempelvis kväverika gödselmedel. Ur miljösynpunkt rekommenderas att följa användningsråden, men växterna tar inte skada av överdosering.

Egenskaper

- Gynnar blom, frukt och rotbildning.
- Till alla växter i trädgården.
- Kommer från svenska djur.

Innehåll

Råvaror: Ljus torv (H2-4), certifierad biogödsel med kogödsel, mörk torv (H6-8), hönsgödsel, kalk.

Råvaror och tillsatser tillåtna enligt KRAV’s regler. Biogödsel och hönsgödsel kommer från svenskt lantbruk med konventionell djurhållning. Biogödsel och hönsgödsel tillhör ABP kategori 2 och är hygieniserade enl EU’s förordning 1069/2009.

Elektrisk konduktivitet ( +- 25 %): 50 mS/m.

pH-värde (H2O): 6,0 – 7,0.

Tillsatt näring per m3: 5 kg hönsgödsel.

Tillsatt näring i g/m3:
Nitrat-+ammoniumkväve (NO3-N+ NH4-N): 100
Fosfor (P): 235
Kalium (K): 930
Kalcium (Ca): 1200
Magnesium (Mg): 320
Svavel (S): 390
Bor (B): 0,8
Koppar (Cu): 1,7
Järn (Fe): 5,7
Mangan (Mn): 3,7
Molybden (Mo): 0,02
Zink (Zn): 7,4

Om innehållet
Denna produkt är blandad av biogödsel certifierad enl SPCR 120 samt torv och hönsgödsel. Biogödsel är en värdefull restprodukt vid biogasutvinning. Certifieringen innebär högt ställda kvalitetskrav och att endast material från livsmedelskedjan används i biogasprocessen. Materialen är kogödsel, gräs, skörderester och andra organiska restmaterial.

Det fasta fiberhaltiga materialet som återstår efter processen innehåller mycket växtnäring. Det är den delen som vi blandar in i denna produkt tillsammans med torv som minskar lukt samt gör att växtnäringen bättre bibehålls. I blandningen tillsätts torkad hönsgödsel för att stärka gödseleffekten med mer kväve. Allt blandas för att du ska ha en enkel produkt att hantera och för att din jord och växterna ska få värdefull mull och näring.
Läs mer
Varumärke Hasselfors garden
Leverantörens artikelnummer S40140E

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.