LOCK TILL DRÄNERINGSBRUNN Ø400MM

ART.NR: 6111739
Lock för 1,5 ton för dagvattenrör.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Denna produkt kan endast köpas online
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

LOCK TILL DRÄNERINGSBRUNN Ø400MM

Lock för 1,5 ton för dagvattenrör, passar till brunnar med ett utvändigt mått på 400 mm i diameter.

Används som lock till dränerings- och dagvattenbrunn för att hindra att större partiklar ska komma in i brunnen, eller används som bottendel för att undvika att grundvattnet letar sig in i brunnen och även för att skydda marken. Ska den användas som botten bör man använda silikon som tätning. Notera att locket är låsbart och därmed barnsäkrat.
Läs mer
Leverantörens artikelnummer A02-004OD

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Alla bebyggda tomter behöver någon form av markavlopp för att hantera avlopp, dagvatten eller dräneringar. Alla användningsområden använder orange markavloppsrör och rördelar för transport av vattnet. Dessa rör och rördelar kan ansluta mot gråa rör som används inomhus och svarta delar som används till dränering. Markavlopp är lätt att lägga men tänk på att vara noga med lutningen!
  • Att dränera runt huset är viktigt för husets livslängd och för att undvika dålig lukt eller mögel. Dräneringen leder bort vatten som trycker på huset underifrån eller från sidan mot husgrunden, under mark. Husgrunden kan påverkas av både grundvatten och regnvatten. Hus byggda före 1980 har ofta en ganska dålig dränering och det är bra att se över funktionen. Både hus med källare och hus byggda med platta på mark måste ha en fungerande dränering.
  • Ditt hus ska må bra och din trädgård ska frodas, eller hur? Då behöver du veta hur du leder bort vatten. Både vatten i form av nederbörd, om den kommer via marken från intilliggande ytor i närheten eller stannar kvar på din tomt.