Parkettgolv Ek 1-stav White Truffle 180mm Barlinek

ART.NR: 134101
Ett fräscht och ljust parkettgolv från Barlinek i tålig ek med en mattlackad yta.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Parkettgolv Ek 1-stav White Truffle 180mm Barlinek

Parkettgolv Ek 1-stav White Truffle är ett populärt, mattlackat parkettgolv tillverkat i tålig ek. White Truffle är ett 1-stavsgolv, dvs. ett golv där respektive planka är gjord av en enda trästock. Plankstrukturen får golvet att se mer enhetligt och flytande ut samtidigt som det bringar en exklusiv känsla till utrymmena det läggs i.

Sortering

Träråvaran i White Truffle tillåts ha en varierande ådring vilket innebär ett levande utseende med naturliga färger och nyanser. Både små och medelstora kvistar får förekomma i golvet.
Detta golv ingår i Barlineks Family-sortering. Family är en samling 1-stavsgolv, dvs. plankgolv, av ek. Golven i Family-sorteringen tillåts innehålla en viss nivå av färgvariationer i träet samtidigt som lagningar får förekomma i mindre utsträckning som konsekvens av sprickor eller kvistar.

Snabbare och enklare med 5GC

White Truffle läggs enkelt och limfritt tack vare sitt låssystem 5GC. Läggningsanvisning tillkommer i varje paket. Golvet kan även limmas till sitt undergolv så länge undergolvet i sin tur lagts enligt rekommenderade anvisningar.

Golvvärme

Golvet kan monteras på golvvärmesystem oavsett elektrisk eller vattenburen golvvärme. Värmen under golvet värmer inte bara kalla fötter under vintern utan bidrar även till att sänka uppvärmningskostnaden på hela bostaden.

Lack och slipning

White Truffle är uppbyggt av flera lager UV-härdad lack som gör parkettgolvet lättskött samt skyddar det mot smuts och repor. Golvet är laserat på ytan (ej genomfärgat) med ett avslutande lager mattlack.
Slitskiktetns tjocklek: 2,5 mm
Lackens slitstyrka: > 3000 varv (Tabertest med fallande sand)
Slipning: Slitskikten kan slipas 1-2 gånger beroende på golvets slitage och möjliga skador. Slipningen bör utföras av fackman. Tänk på att golvet inte är genomfärgat.
Läs mer
Varumärke Barlinek
Leverantörens artikelnummer 134101
Garantitid 20 år

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En oslipad pärla kan man ibland läsa i mäklarprospekt, och när det gäller riktiga trägolv kan det ligga mycket sanning i uttrycket. Har du äldre trägolv som kanske bär spår av sin historia kan det vara väl värt att slipa fram dess forna glans igen. Projektet tar sin lilla tid att genomföra och innebär att hela rummet måste tömmas, men för den händige är det inte svårt att få till ett bra resultat. I denna guide visar vi hur du kan slipa golv själv!
  • Ett klickgolv är lätt att lägga och kan förändra hela rummets känsla på en dag. Förarbetet är också minimalt då du kan lägga det direkt på befintligt underlag, oavsett om det är PVC, linoleum, klinker eller trä. Ett klickgolv kan antingen vara ett parkettgolv eller ett laminatgolv och med vår guide berättar vi vad du ska tänka på när du väljer typ av golv samt hur du lägger det på bästa sätt!
  • Något som sätter prägel på rummet men som man kanske inte alltid tänker på är golvet. Ett snyggt och välbehandlat golv är inte bara skönt för våra fötter att gå på utan även en fröjd för ögat. För att få ett sprakande golv behöver du inte heller köpa nytt, vilket gammalt golv som helst kan få ett nytt och fräscht utseende genom en ordentlig ytbehandling.
  • Idag är det mer regel än undantag att installera golvvärme i ett nytt hus. Även befintliga hus kan konverteras från de vägghängda radiatorerna till golvvärme istället. I vissa fall kan du även spara en slant på uppvärmningen, men installationen kräver som regel nya golv. Är det ändå dags att uppdatera golven kan det därför vara läge att även se över ditt värmesystem.
  • Det finns nästan lika många metoder för att underhålla ett golv som antal varianter av golvbeläggningar. Med dagens effektiva produkter som både vårdar, återställer och skyddar går arbetet snabbt och du får återuppleva den nylagda känslan igen. I denna guide kommer vi att visa hur det regelbundna underhållet för olika golvtyper ska genomföras men även hur mindre skador kan åtgärdas.