Rhododendronjord 50L Wiksbo

50 liter
ART.NR: 158024
Rhododendronjordens struktur är 0-50 mm, vilket ger en mycket luftig och bra struktur till rhododendronplantor både på kort och på lång sikt. Rhododendronjorden innehåller också 10% naturgödsel vilket sörjer för en bra etablering näringsmässigt.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Rhododendronjord 50L Wiksbo

Utöver naturgödseln har det tillförts en lätt kalkning med 1 kg lithokalk per m3 för att hålla pH runt 4-4,5. Kalkningen ger också ett långsiktigt tillskott av mikronäringsämnen. Eftersom rhododendron är i behov av extra järn har det även tillsatts ett järnsulfat vilket kan förse växten med järn även om pH varierar vid nyplantering, t.ex p.g.a. bevattningsvatten.

Användningsområden:
Rhododendronjorden kan med fördel användas till rhododendron, azalea, hortensia, amerikanska blåbär, ljungväxter och andra surjordsälskande växter som vissa barrväxter och perenner. I övrigt kan den vara lämplig att använda som påfyllnad i äldre rabatter, vilket också ger ett näringstillskott.

Vid nyplantering av rhododendronplantor blir det bästa resultatet när ca 20-30 cm av hela planteringsytan byts ut till rhododendronjord. Vanligtvis planteras växter levererade i 3-5 L kruka genom att gräva ett 60-70 cm brett hål, ca 30-40 cm djupt och fyller detta med rhododendronjord. Åtgången blir då minst 1 säck/planteringshål. Det är viktigt att skapa den sura miljön runt hela plantan vid plantering. Under själva uppbyggnaden kan det krävas påfyllning av rhododendronjord för att bibehålla surheten innan plantorna själva har satt sin prägel på den befintliga jorden i rabatten.

Läs mer om Dekleration, Sammansättning, Tillsatser och Näringsinnehåll i bifogad pdf längre ner på sidan.

Läs mer
Varumärke Wiksbo

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.