SNABBSTEN 5KG

ART.NR: 01080
Världens snabbaste och starkaste sten- & asfaltslagning.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

SNABBSTEN 5KG

En snabbhärdande enkomponents produkt som på enbart 30 minuter har härdats och som redan efter två timmar tål trafik. Produkten har en enorm vidhäftningsförmåga och fäster på allt (förutom en del plaster). SNABBSTEN blandas enkelt för hand (1 del vatten, 5 delar SNABBSTEN). Genom att välja temperatur på vattnet kan du själv styra härdningstiden beroende på vad du lagar/gjuter.

Produkten levereras i grått och är den absolut mest tåliga och hållbara produkt av det här slaget på marknaden. SNABBSTEN är vattentät, värmebeständig och helt krymp och expansionsfri. Det föreligger heller ingen risk för sprickbildning vilket gör att produkten går att använda till alltifrån att laga vägar, trappor, balkonger och fasader m.m. samt att det inte krävs något förarbete.

SNABBSTEN kan användas oavsett yttertemperatur och årstid det enda som påverkas utav detta är produktens härdningstid. Det finns inget annat material som har samma goda egenskaper när det kommer till reparationer eller återställning av material så som betong, cement, asfalt, sten eller epoxy. Till skillnad från betong så tål SNABBSTEN salt och påverkas inte heller av hårt eller mjukt vatten.

Produkten består av enbart naturligt råmaterial och är i en miljösynpunkt ett mycket bättre alternativ än exempelvis betong eller asfalt. SNABBSTEN är ett måste för såväl de stora aktörerna i byggbranschen som för den lilla hemmasnickaren.

Ingen armering behövs
Ökar din lönsamhet/minskad kostnad
Tidsbesparande
Minskad miljöpåverkan
Mindre personal åtgång
Väldigt mycket längre livslängd än vid användning av cement och betong.
Effektivisering vid avstängningar av vägar, gator vid reparation

Med SNABBSTEN sparar du både tid, pengar och produkten är samtidigt snäll mot miljön. Minskad personalåtgång eftersom du slipper förarbete, den har kort härdningstid, krymp och expansionsfri samt att produkten kan användas under alla årstider och på alla material. Produkten har en enorm vidhäftningsförmåga och är helt självförankrande. Ett måste för dig som vill skapa mer lönsamhet och effektivisering i din verksamhet.

LAGA/REPARERA FASADER

Du kan enkelt laga fasader av alla olika typer med hjälp av SNABBSTEN. Möjligheten till infärgning gör också att du kan få ett resultat som gör att lagningen är omöjlig att se med blotta ögat. Likt spackel applicerar du produkten i skadan och efter 30 min är det härdat och klart. Fungerar på sprickor, hål, ras, m.m.

INDUSTRIGOLV

Snabb lagning av industrigolv för att slippa kostsamma verksamhetsuppehåll, snabbstenen används vid olika typer av skador såsom håligheter, sprickor m.m.

TRAPPOR

Reparation och lagning av framförallt stentrappor som fått frostskador, sprickbildning eller andra typer av skador. Fungerar att använda som förstärkning eller påbyggnad. Eftersom SNABBSTEN är vattentätt så innebär det att det inte finns någon risk för ytterligare frostsprängningar när den ligger på betongen.

GARAGEGOLV-/UPPFARTER

SNABBSTEN fungerar utmärkt till att laga sättningsskador, jämna till ytor efter tappskador, vid sprickbildning eller håligheter. Applicera SNABBSTEN antingen under exempelvis marksten för att höja upp den eller ha stenen som ett lager på för en jämn yta. Produkten fungerar även bra att ha mellan all typ av stenläggning som ”lim” eller fog.

FUNDAMENT

SNABBSTEN fäster på alla typer av fundament och gör arbetet betydligt mycket mer effektivt än vid användning av betong då produkten är snabbhärdande och vattentät samt krymp och expansionsfri.

STEN-/TEGELMURAR

Reparera murar som börjat ge med sig eller varför inte bygg en egen mur av natursten som du fäster ihop med hjälp av snabbstenen. Använd SNABBSTEN som ett lim på redan befintliga murar.

TEGELFASADER

SNABBSTEN kan dels användas som fog. Om det uppstått en skada på själva teglet så kan du använda SNABBSTEN för att återuppbygga fasaden. Eller som ”lim” för att fästa fast stenar som rasat.

ASFALTERADE YTOR

Laga pott hål, sprickor eller andra skador på asfalten. Med tanke på den snabba härdningstiden så slipper du avstängda vägar med omdirigerad trafik. Att kunna laga asfalterade vägar med produkten gör att du får ett väldigt kostnads effektivt men samtidigt bestående resultat som spar både tid, personal miljö och pengar. Perfekt vid nedgrävning av fiber, vatten, avlopp eller andra mindre renoveringsarbeten på vägar.

BALKONGER

Sprickor eller skador på betongen lagas snabbt och enkelt genom att applicera produkten, SNABBSTEN är en vattentät produkt som kan användas som ett extra skydd på balkonger för att slippa risken för att vatten tränger in och skapar frostsprängningar. Infästningar till altaner. SNABBSTEN kan användas till att gjuta fast alla typer av infästningar

INFÄSTNINGAR AV METALL

Pga. av SNABBSTENs unika egenskaper så är det optimalt för infästning utav olika typer av material i väggar, golv, mark, berg, tak. Kan ex användas till fastgjutning av betongplint, stolpsko, jord ankare och jordskruvar.

PARKERINGSHUS

Reparera skador, hål och sprickor.

ÖPPNA SPISAR OCH SKORSTENAR

SNABBSTEN är eldfast så den fungerar utmärkt till att laga eller återställa skorstenar eller öppna spisar med. Produkten är funktionstestad på RISE (f.d. SP) (upp till 800 grader). Används för att laga sprickor i skorsten eller för fog som släppt.

Fungerar också bra att använda vid förankring av maskiner inom tillverkningsindustrin. Samt vid lagning av infästningar till både industriugnar och maskiner.
Läs mer

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • All betong blandas till av cement, vatten och ballast av olika grovlek beroende på vilken typ av betong som önskas. I finbetong består ballasten av finare sand och används framförallt till mindre gjutningar som bänkskivor, figurer eller fågelbad. Med grövre ballast som singel kallas betongen istället logiskt nog för grovbetong och används till tyngre gjutningar som plintar och fundament. Förutom grundingredienserna kan du även tillsätta fiber för armering, frostskydd för gjutning vid kall väderlek eller färgämne för att ändra kulör.
  • Murblock av lättklinker måste putsas efter att muren eller väggen är klar. Blocken i sig är porösa där både fukt och vind snabbt letar sig igenom. Putsen både tätar den uppmurade lättklinkerväggen samt används för att skapa en jämn och slät yta. Denna yta kan dessutom ges olika struktur med exempelvis murarborste eller rivbräda, helt beroende på dina önskemål.
  • Med en egengjord bänkskiva i betong som andas rustikt hantverk ger du ditt kök ett lyft. Eller varför inte gjuta en bordsskiva till bordsunderredet du byggt? Oavsett vilket så är det inte så svårt att fixa själv. Större skivor är tunga, så det är bra att vara fler som hjälps åt. Belöningen blir en vacker yta som håller länge och helt unik för just ditt hem.
  • Alla pizzaälskare har väl någon gång drömt om att få till den perfekta pizzan hemma. Med en egen vedeldad pizzaugn vid uteplatsen har du möjlighet att göra just det. Hemligheten är att kunna få upp ugnen i riktigt hög temperatur, gärna 500°C och att pizzan får en lätt rökton. Dessutom är det en klar stämningshöjare med en sprakande vedugn de där ljumma sommarkvällarna på terrassen.