Hjul

På Byggmax hittar du ett brett sortiment av praktiska och snygga möbelhjul, transporthjul, länkhjul och containerhjul som du fäster på saker som enkelt ska kunna flyttas. Vi erbjuder både små hjul och stora hjul från kända varumärken som Habo.

Vilken typ av hjul ska man välja?

Välj de hjul som passar till den konstruktion du har när du ska välja hjul till möbeln. Möbelhjul ska endast användas som hjul till möbler, containerhjul till containrar osv. Se även över vikten på din möbel eller container (med innehåll) och köp ett par hjul som klarar den maxvikten.

 

Hur monterar man fast länkhjul och möbelhjul ?

Länkhjul fäster man oftast med skruvar i skruvhålen. Två saker att undersöka innan du införskaffar hjul till möbler är att undersöka maxvikten och vart hålet för skruven är, exempelvis centrumhål. De flesta möbelhjul har en fästplatta med skruvhål för enkel montering. Välj mellan fasta, vridbara och låsbara hjul.

 

Köp transporthjul på Byggmax

På Byggmax hittar du ett brett sortiment av olika typer av hjul som fästs på saker som behöver kunna flyttas. Välkommen in till en av våra butiker bära dig eller handla direkt online.  

48 artiklar

 1. Länkhjul
  50 mm diameter
  Länkhjul
  Pris från
  49 95 kr /st
 2. Länkhjul
  50 mm diameter, med broms
  Länkhjul
  Pris från
  69 95 kr /st
 3. Möbelhjul 2027 Habo
  Galvaniserad
  Möbelhjul 2027 Habo
  Pris från
  39 95 kr /st
 4. Möbelhjul 41 Habo
  Galvaniserad
  Möbelhjul 41 Habo
  Pris från
  49 95 kr /st
 5. Länkhjul 4007 Habo
  75 mm, galvaniserad
  Länkhjul 4007 Habo
  Pris från
  99 95 kr /st

48 artiklar