Täcklasyr Halvmatt Svart Cuprinol

Finns i flera storlekar
ART.NR: 19128
En halvmatt svart all-roundfärg för utomhusbruk som lyfter fram träkänslan i fasader och utvändiga detaljer. Lasyren har hög kulörbeständighet, lång hållbarhet och ger ett effektivt träskydd.
Läs mer
Volym:
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Täcklasyr Halvmatt Svart Cuprinol

Cuprinol Täcklasyr är en halvmatt svart all-roundfärg för målning av fasader och andra utvändiga detaljer. Färgen är perfekt om du vill lyfta fram träets egna marmorering och struktur. Samtidigt får du en suveränt täckande färg med bra kulörbeständighet, effektivt träskydd och lång hållbarhet. Färgen är en kombination av alkydolja och akrylat. Den ger ett effektivt skydd mot sprickbildning och fuktupptagning och ger därför ett extra försvar mot alger och mögel.

Såhär gör du

Rör om noga i burken innan arbetets början. Måla inte direkt i solsken eller vid risk för regn eller dagg inom ca två timmar efter att du målat klart.

Nymålning

Impregnera hela konstruktionen med Cuprinol Grundolja. Var framför allt noga med ändträ och utsatta delar. Grundmåla hela ytan med Cuprinol Trägrund och färdigmåla två gånger med Cuprinol Täcklasyr.

Ommålning

Ytan tvättas med Cuprinol Målartvätt. Vid påväxt av mögel/alger ska ytan behandlas med avsedd rengöringsprodukt och eftersköljas rikligt med vatten. Låt ytan torka innan målningen fortsätter. All gammal lös färg skrapas bort. Blanka ytor mattslipas för att få en god vidhäftning. Gråträ måste slipas bort till fast friskt trä. Underlaget skall vara torrt. Trärena ytor impregneras först med Cuprinol Grundolja. Pågrunda därefter med Cuprinol Trägrund och färdigmåla två gånger med Cuprinol Täcklasyr.

Lasyr

Lasyr är en tunnare typ av färg med mindre pigment och låg täckning. Detta innebär att lasyr har ett genomskinligt utseende där träets yta och struktur syns tydligt. Täcklasyr har mer pigment som täcker träytan, men även den visar träets struktur. Med lasyr bevarar du träets naturliga lyser och får ett skyddande ytskikt mot väder och vind. Lasyr kan målas på obehandlat, tryckimpregnerat och tidigare laserat trä och används ofta till fasader och altaner.

Miljö

Flytande färgrester och tvättvätska lämnas till miljöstation. Se även information i Säkerhetsdatabladet.
Läs mer
Märkning
GHS09
Miljöfarlig
Faroangivelser
H412
Skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer.
Skyddsangivelser
P101
Ha förpackningen eller etiketten till hands om du måste söka läkarvård.
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
P262
Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.
P312
Vid obehag, kontakta GIFTINFORMATIONSCENTRAL eller läkare.
P501
Innehållet/behållaren lämnas till din lokala återvinningscentral.
Varumärke Cuprinol

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Oavsett om din altan är nybyggd eller har några år på nacken är rengöring och underhållet viktigt, och det är inte för sent att även om du slarvat under några år. Det finns flera sätt att underhålla en altan där en altantvätt med såpa och inoljning med trallolja fungerar väldigt bra. Med vår guide får du veta hur du ska gå tillväga för att rengöra trall så du kan njuta av en altan som känns som ny år efter år!
  • Att måla sin fasad av nyuppsatt panel är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat. Bjud gärna in lite vänner att hjälpas åt och måla så blir arbetet både roligare och går fortare.
  • Funderar du på att måla ditt nya staket eller är det dags att måla om ditt befintliga? Det finns några bra saker att tänka på beroende om staketet är byggt med tryckimpregnerat eller obehandlat virke samt om det tidigare varit målat. Vi visar hur du lyckas med att få ett snyggt och hållbart resultat, vilket är viktigt med tanke på hur utsatt ett staket är.