Renoveringstapet

Renoveringstapet är ett hållbart material som är enkelt att måla, det ger väggen struktur jämfört med en helt slät vägg, dessutom har väven ett flamsäkert ytskikt vilket ger ett visst brandskydd. På Byggmax hittar du, utöver glasfiberväv, även vävlim, målarfilt och kompletta tapetset till bra pris. Handla direkt på webben eller kom in och besök oss i butik.

Sätta glasfiberväv och vävtapet

Har du aldrig tapetserat eller satt upp glasfiberväv förut kan de vara bra att ta hjälp första gången. Se till att möblerna är väl skyddade eller flytta dem till ett annat rum. Har du tapetserade väggar är det viktigt att du river bort den gamla tapeten för att glasfiberväven ska fästa. Har du målade väggar bör du tvätta dessa med sodalösning innan du börjar.

Är underlaget sugande ska det förlimmas. Lägg till ungefär en decimeter till väggens längd för renskärning när du skär i glasfiberväven. Fortsätt med att breda ett jämt lager lim över väggen. Tryck upp den översta delen av väven med vävverktyg vid takets kant, lämna 5 centimeter i skärsmån. För att väven ska hamna lodrätt använd verktyget eller handflatan för att dra uppifrån och ner. Se till att den fastnar ordentligt och alla luftbubblor mellan vägg och väv pressas ut. Sätt nästa stycke väv kant i kant med den första, eventuellt med några millimeters överlapp. Avsluta med att pressa försiktigt till skarven mellan styckena. När du är helt klar kan du välja att måla väven, räkna med två strykningar.

Handla Renoveringstapet hos Byggmax

Vi har flera olika renoveringstapeter, bland annat glasfiberväv med finstruktur och glasfiberväv med fiskben. Fiskbensmönstrad ger struktur i jämförelse med en slät vägg. Den har också ett flamsäkert ytskikt vilket ger ett visst brandskydd. Se även till att köpa glasfiberremsa för att få skarvar helt släta när du sätter upp glasfiberväv, exempelvis på fasade gipsskivor.

Tapetsera eller måla

Vill du istället tapetsera eller måla hemma så har vi ett brett utbud av tapeter och inomhusfärg. Med hjälp av våra gör-det-själv projekt får du även steg-för-steg tips på hur du bygger, renoverar och målar om hemma. I vårt sortiment finns även alla dess olika målningstillbehör som kan behövas.

Läs mer
Filtrera

7 träffar

Sortera på
Väggfixare 0,6x10m
Från 199  kr
1x25m
349  kr
Från 169  kr
Fiona
110X110X530 mm
305  kr
1500x0,03mmx25m
Från 68 95  kr
Preiss-Daimler
1x25m
Från 400  kr
1x25m
Från 400  kr