Glasräcken

Bjud in naturen med ett spektakulärt glasräcke! Dessa vackra räcken kan monteras runt din altan, veranda, balkong och uteplats men är även perfekta för inredning inomhus. Snyggare blir det inte! Här hittar du produkter från bland annat Jabo, Plus och Räckeskungen.

Underbar utsikt med glasräcken utomhus

Har du en utsikt från din uteplats som vore tråkig att skymma med stora träräcken så är glasräcken ett perfekt alternativ. Glasräcken passar lika bra utomhus på altanen som på verandan eller trädäcket. Men de kan till och med monteras upp inomhus.

Hur monterar man ett glasräcke?

Ett glasräcke är inte särskilt komplicerat att montera. Det beror förstås lite på vilket varumärke du köpt och hur stor yta som ska täckas upp av räcket. Räcket förankras oftast direkt i golvet med diskreta fästen i stål. Beroende på hur du vill utforma just ditt räcke väljer du mellan hörnstolpar, mittstolpar och ändstolpar. Om du skulle behöva en annan längd på glasskivan kan den enkelt beskäras hos din lokala glasmästare.

Glasräcken som kan användas inomhus och utomhus

Oftast är det ingen skillnad på glasräcke inomhus eller glasräcke utomhus om inte tillverkaren specifikt informerar om det. Så oavsett var du ska sätta upp ditt glasräcke kan du välja och vraka ut hela Byggmax sortiment av altanräcke glas.

Underhåll av räckena

En vanlig fråga är hur man underhåller glasräcket på balkongen, altanen eller övervåningen. En av fördelarna med glasräcken är att de är ganska underhållsfria. Materialet varken bryts ned eller slits särskilt mycket av väder och vind. Det är dessutom lätt att hålla rent. Utomhus kan det enkelt spolas av med eller utan rengöringsmedel. Inomhus torkas det enkelt av med en trasa.

Köp billiga glasräcken till din uteplats på Byggmax

Hos Byggmax finns glasräcken i många olika utföranden. Oavsett om du är ute efter glasräcke altan eller glasräcke balkong så har vi något för dig. Vi finns till hands både i butik och på webben.

Läs mer
Filtrera

53 träffar

Sortera på
JM Stugor & Fritid
Finns i flera färger
Från 2 556  kr
Jabo
Finns i flera utföranden
Från 1 699  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera färger
Från 2 919 05  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera färger
Från 3 038 10  kr
JM Stugor & Fritid
Finns i flera färger
Från 2 366 05  kr
Skotte Garden
Laminat
1 099  kr
Jabo
Mittstolpe till glasräcke Bertil, 112x17x11cm
1 689  kr
Jabo
Glasskiva i klart glas till glasräcke Adam, 1,3x90x102,5cm
2 949  kr
Jabo
4st glasfästen till glasräcke Bertil, 10x6,5x10cm
995  kr
Jabo
Överliggare i ek till glasräcke Bertil, 110x4x4cm
445  kr
Skotte Garden
25 m
659  kr
Jabo
Överliggare i svart aluminium till glasräcke Bertil, 110x4x4cm
469  kr
Skotte Garden
Laminat
1 199  kr
Superproof
6mm
835  kr
Jabo
3,5x7x7cm
149  kr
Plus
Finns i flera färger
Från 239  kr
Plus
Finns i flera storlekar
Från 859  kr