Hallonbuske

Det är fantastiskt att under sommarmånaderna kunna gå ut i sin trädgård och plocka egenodlade hallon. Dessa bär smakar sött och gott men är även fina att dekorera desserter med. Hallon passar såväl till gröt som glass. Hos oss på Byggmax finns ett stort urval av olika sorters hallon, välj den hallonbusken som passar dig och din trädgård.

Plantera hallonbuske

Plantering av hallon kan göras både vår och höst när jorden är mjuk och lätt att arbeta med. Gräv upp en grop som är dubbelt så stor som rotsystemet, och se till att rötterna inte viks eller böjs. Välj en solig plats och se till att jorden är väldränerad. Plantorna bör sättas med 30-50 cm mellanrum och en bit från andra växter då hallonbuskar sprider sig med rotskott.

Hallonbusken kräver skötsel

För att hallonbusken ska trivas och ge mycket bär är det viktigt att du sköter om den på bästa sätt. Vid varma somrar behöver du vattna regelbundet och se till att när hallonbusken växer behöver du binda upp hallonbusken och de sen något slags buskstöd att växa på. På höst eller vintern bör du även beskära hallonbusken, det viktigaste är att göra det när busken är vilande.

Köp hallonbuske hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av hallonbuskar som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken hallonplanta som vi kan erbjuda.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.