Idegran

Idegranen är en barrväxt med bär som länge funnits vilt växande i Sverige. Idag är det en populär växt att använda som häck i trädgårdar då idegranen är en väldigt tacksam växt att ha att göra med. Idegranen kan inte bara bli väldigt gammal och stå emot många påfrestningar utan den blir också en tät häck som är möjlig att forma efter egna önskemål.

Skötsel av idegranshäck

För att idegranen ska trivas som bäst bör den planteras i en väldränerad jord med mycket näring. Ljusmässigt trivs idegranen både i sol och skugga, dock behöver växten sol för att kunna växa sig större. Om du vill att idegranen ska växa rekommenderas inte en skuggig plats. Tänk på att jorden bör vara jämnt fuktig och när idegranen är nyplanterad är det viktigt att den inte torkar ut.

Kan jag beskära en idegran?

Idegranen är grön året om vilket gör det till en bra växt att ha för att pryda trädgården med sina gröna barr. Det går att beskära idegranen rejält och den är enkel att forma så du än önskar. Beskärningen bör ske på våren men det går även att beskära idegranen i juli, augusti och september.

Idegran - en giftig barrväxt

Något viktigt att tänka på med idegranen är att hela växten är giftig. Allt från rötter, barr och grenar är mycket giftiga. Detta är bra att ta hänsyn till om du har barn eller husdjur då bären på idegranen kan vara något man vill smaka på.

Köp idegran hos Byggmax

Välkommen att kolla in vårt sortiment av idegranar som du kan köpa bekvämt från Byggmax. Kom in till din närmaste Byggmax-butik eller kolla här online för att se vilken idegran som vi kan erbjuda.

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.